SPOR

10 Ocak Çalışan Gazetecilerin

Basın mensuplarının her türlü zorlu koşullarda mesleğini yerine getirmeye çalıştığını belirten Başkan Sözlü, 56. yılında bütün basın çalışanlarının gününü kutladığını ifade etti.

Sözlü, “4 Ocak 1961’de kabul edilen ve basın çalışanlarına bazı haklar ve yasal güvence sağlayan “212 sayılı kanun” adlı düzenlemenin Resmi Gazete’de yayınlanışı nedeniyle 10 Ocak günü kutlama günü olmuştur. Demokrasinin temel taşlarından biri olan basın, düşünce, anlatım ve haber alma özgürlüğünün en etkili aracıdır. Gazetecilik mesleği,  özellikle çok büyük fedakârlık isteyen ve zor şartlarda yapılan önemli bir meslektir. Kamuoyunu aydınlatmak için günün her saatinde haber peşinde koşan gazetecilerimiz zor şartlarda ve sorumluluk duygusu içinde toplumumuzu gelişen olaylar karşısında aydınlatıyor. Basın mensuplarının daha iyi şartlarda ve imkanlarda çalışmasını en içten dileklerimle belirtiyorum’’ dedi.

Adana Demirspor Teknik Direktörü Engin İpekoğlu da bütün basın mensuplarına daha iyi günlerde şartların elverişli olduğu ortamlarda mesailerini geçirmelerini temenni etti.

İpekoğlu, ‘’Zor şartlarda iletişim görevini yapan, düşünceleri ve yorumları ile toplumu bilgilendiren, demokrasinin güçlenmesine her zaman katkıda bulunmak için yağmur çamur demeden çalışan basın mensuplarının gününü kutluyorum’’ diye konuştu. 

Başa dön tuşu