ÜNİVERSİTE

14 Kasım Dünya Diyabet Günü Etkinliği

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) 2016 verilerine göre Türkiye’de diyabet prevalansı 13.2 olup tüm yaşlarda görülen ölümlerin 2’sinden sorumludur. Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de hastalığın görülme sıklığının giderek arttığı ve 2035 yılında Türkiye’de bu hastalıktan muzdarip 12 milyon kişinin olacağı tahmin edilmektedir.

 

Hastalıkla ilgili farkındalığı artırmak amacıyla 1921 yılında insülini bularak diyabet hastası milyonlarca hastaya tedavi imkânı sağlayan Fredrick Bantig'in doğum yıl dönümü anısına, her yıl 14 Kasım'da “Dünya Diyabet Günü” etkinlikleri düzenleniyor.

 

Çukurova Üniversitesi Sağlık Bilimleri Araştırma Kulübü (CÜSBAK) öğrencileri, danışmanları Çukurova Üniversitesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Filiz Koç’un yanı sıra Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Çocuk Metabolizma – Endokrinoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bilgin Yüksel ve Uzm. Dr. Fatih Gürbüz, Aile Hekimliği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ersin Akpınar ve Arş. Görevlisi Dr. Gizem Aslan, Diyabet Hemşiresi Gülcan Delidağ’ın katkılarıyla M1 Adana Alışveriş Merkezi’nde stant açarak diyabet ve yarattığı sorunlara dikkat çektiler.

Başa dön tuşu