SAĞLIK

14 Mart Tıp Bayramı kutlu olsun

Doğan, ilk kez 1’inci Dünya savaşı sonunda İstanbul’un işgal edildiği günlerde yabancı işgal kuvvetlerine karşı tıp öğrencilerinin bir tepkisi olarak kutlanan 14 Mart Tıp Bayramı’nın, Türkiye'de tıp alanından çalışanların hizmet sorunlarının tartışıldığı, bilime katkılarının ödüllendirildiği bir anma ve kutlama günü olduğunu anımsattı.

 

Türkiye’de sağlık hizmetlerinde yıllar öncesine göre oldukça olumlu gelişmeler kaydedildiğini, hastanelerin çok değişik teçhizat ve teknolojik yeni makinalar ve cihazlarla donatıldığını belirten Doğan, yapılmaya başlanan şehir hastanelerinin de sağlık hizmetine erişimde dönüm noktası olduğunu söyledi.

 

Doğan, gecesini gündüzüne katarak özveriyle çalışan başta hekimler olmak üzere tüm ağlık çalışanlarının sağlık sisteminin bu günlere gelmesinde büyük katkılarının olduğunu vurgulayarak,  “Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nde birbirinden kıymetli bilim insanları ve hekimlerimiz yetişti. Bu değerlerimiz, sadece Türkiye değil, dünyanın birçok yerinde başarılı olup, ülkemizin adını duyurdular” dedi.

 

“Bizler için en kutsal mesleklerin başında öğretmenler, doktorlar ve avukatlar gelmektedir. Çünkü eğitim, sağlık ve adaletin herkes için ulaşılabilir olması çok önemlidir” ifadeleri kullanan Doğan, şunları kaydetti:

 

“Hayatları boyunca öğrenme süreçlerine devam eden, uzun yıllar boyunca eğitim görüp, gerektiğinde günlerce uykusuz kalan; Hipokrat Yemininde belirttikleri gibi din, milliyet, cinsiyet ve irk farklılığının, göreviyle vicdani arasına girmesine izin vermeyen tüm hekimlerimizin ve sağlık personellerimizin 14 Mart Tıp Bayramı kutlu olsun.”

Başa dön tuşu