YÜREĞİR

15 Kadından Cumhurbaşkanı’na 15 Temmuz Tablosu

Yüreğir Belediyesi kültürevlerinde eğitim gören 15 kadın, 15 günde özel bir 15 Temmuz tablosu yaptı. El emeği göz nuru tablo, toplu açılış töreni için 7 Nisan’da Adana’ya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a takdim edildi. Eser, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan adına Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Naci Kazan tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan’a  Adana Ticaret Odası’nın Cumhurbaşkanı onuruna verdiği yemekte takdim edildi. Tabloyu yakından inceleyerek bilgi alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, verdikleri emek ve güzel eserden dolayı Yüreğirli kadınlara teşekkürlerini ve selamlarını iletti. 

 

“15 Temmuz’u Ölümsüzleştirdiler”

 

15 Temmuz Milli Direniş tablosunu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunmaktan mutluluk duyduklarını belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan; "Türk Milleti, 15 Temmuz'da hain FETÖ/PYD örgütüne ve onların işbirlikçilerine karşı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla sokaklara dökülerek tanka, topa, silaha vücudunu siper etmişlerdir. Söz konusu vatanı olduğunda gözünü bile kırpmadan ölüme koşan asil bir milletiz. Kültürevlerimizde eğitim alan kadın kursiyerlerimiz de, bu anlamlı mücadeleyi ölümsüzleştirmek istediler. Yüreğirli kadınlarımıza fırsat verildiğinde çok güzel eserler ortaya çıkardıklarını gördük. 15 günde tamamlanan eserin yapımında emeği geçen 15 kadın kursiyerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

 

Tablo böyle yapıldı

 

Tamamen el emeği göz nuru eseri olan 15 Temmuz Milli Direniş Tablosu’nun yapılış öyküsü ise şöyle; Kaolen, kil, alümina ve şamot malzemeleri karıştırılıp yoğrulmasından sonra 2 gün dinlendirilen seramik çamuru 1040 derece fırınlandıktan sonra sırlandı. Süslemeleri yapıldıktan sonra da 810 derecede fırınlanan tabloda kullanılan Türk Bayrağı saf ipekten dokundu, ay yıldız ise altın sırma ile işlendi. 

Başa dön tuşu