VALİLİK

15 Temmuz Milli İrade Demokrasi Derneği Vali Demirtaş’ı Ziyaret Etti.

Ziyaret sırasında derneğin kuruluş amacı hakkında bilgi veren 15 Temmuz Milli İrade Demokrasi Derneği İl Temsilcisi Mahmut Türkkan,  Vali Demirtaş’a yaptığı açıklamada "Dernek olarak amaç ve hedefimiz, milli birlik ve beraberlik konularında farkındalık oluşturmak, demokrasi şehitlerinin emanetine sahip çıkmak ve anılarını gelecek nesillere taşımak, vatanın bölünmez bütünlüğünün ve milletin iradesinin, darbelerle harcanmayacak kadar değerli unsurlar olduğu düşüncesini yaymak, demokrasi kültürüne sahip çıkmak. 15 Temmuz darbe girişimine benzer darbelerin tekrar yaşanmaması için sivil inisiyatif alarak, toplumsal bir bilinç oluşturmak” diye konuştu.

 

15 Temmuz Milli İrade Demokrasi Derneği İl Temsilcisi Mahmut Türkkan ve dernek üyelerine ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden ve çalışmalarında başarılar dileyen Vali Mahmut Demirtaş ise konuşmasında, “Milletin 15 Temmuz hain darbe girişimi karşısında bir kez daha kahramanlık destanı yazdığını ifade etti.

 

Vali Demirtaş, "Milletimizin gözbebeği olan Türk Silahlı Kuvvetlerimizin içinde yuvalanmış hain paralel çeteye mensup vatan ve millet düşmanlarının gerçekleştirmek istediği darbe girişimini, hep birlikte bertaraf ettik.

 

Bu hain darbe girişimi;  demokrasiye,  özgürlüğe ve anayasal düzene vurulmak istenen bir engeldi. Asil milletimiz, Adana’da, Ankara’da, İstanbul’da, yurdumuzun dört bir köşesinde darbe girişimine karşı koydu. Adana Valiliği olarak, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin içine sızmış FETÖ/PDY mensubu bir grup tarafından ülkemizde gerçekleştirilmek istenen darbe girişiminin ardından, kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları başta olmak üzere toplumun çeşitli katmanlarında, söz konusu çeteye mensup olanların yakalanıp, adalete teslim edilmesi amacıyla yürütülen çalışmalarımız kararlılıkla sürdürülmektedir.

 

Şahsınızda, 15 Temmuz Milli İrade Demokrasi Derneği’nin kuruluşunda emeği geçenleri kutluyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Bu vesile ile 15 Temmuz darbe girişimine karşı canlarını veren şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimizi şükran ve minnetle anıyorum. Şehit ve gazilerimizin ailelerin ve yakınlarının daima yanlarında olacağımızı da bir kez daha vurguluyorum” dedi. 

Başa dön tuşu