SANAT

15 TEMMUZ RESİM SERGİSİ

Murat Göğebakan Kültür Merkezinde açılışı yapılan resim sergisine Belediye Başkan Vekili Ali Alper Boydak’ın yanı sıra Ceyhan Kaymakamı Mustafa Ünlüsoy, Cumhuriyet Başsavcısı Kadir Günüç, Emniyet Müdürü Bülent Tırnaksız, İlçe Milli Eğitim Müdürü Serkan Topbaş, ilçe protokolü, siyasi parti temsilcileri, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

 

Resim sergisinde konuşma yapan Ceyhan Belediyesi Başkan Vekili Ali Alper Boydak, “2 yıl önce yaşadığımız 15 Temmuz işgal girişiminin neticesinde 15 Temmuz demokrasi ve milli birlik günü ilan edildi ve her yıl bu işgal girişimini bu millet nasıl bastırdığını bütün dünyaya unutturmayacağız, unutmayacağız. Milletimiz sayesinde Rabbimin izniyle de bu girişim bertaraf edilerek milli birlik ve bağımsızlık için büyük bir sayfa daha açıldı. Bu vesileyle büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, tüm aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum. Gazilerimize şifalar diliyorum. Tüm şehitlerimizin yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Hepinize saygılar sunuyorum” dedi.

 

2 yıl önce 15 Temmuz günü ülkemizin büyük bir uçurumun eşiğinden döndüğünü belirten Ceyhan Kaymakamı Mustafa Ünlüsoy, “Türkiye’yi parçalama girişimlerine karşı bu millet her zaman olduğu gibi 15 Temmuz 2016 akşamında da Türk demokrasisine, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne, cumhurbaşkanımıza, parlamentoya yapılan bu saldırıyı el birliğiyle bertaraf etti. Elbette ki bu saldırılar bitmeyecek bundan sonra değişik kişiler altında değişik ortamlardan devam edecek. Ama biz millet olarak böyle anlarda öyle bir kenetleniyoruz ki dünya dersini almaya devam ediyor. Bu 15 Temmuz menfur geceyi bize yaşatan hainler Türk adaletinin, Türk polisinin, Türk askerinin, hükümetin dikkatli ve titiz çalışmasının sonucu çok büyük ölçüde bertaraf edildi. Bugün huzurlarınızda o gün şehit olan ve tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Hepsini minnet ve rahmetle anıyoruz. Gazilerimize, şehit ve gazi yakınlarımıza sağlıklı, uzun, mutlu ömürler diliyorum. Hepinizi bu sergiye iştirak ettiğiniz için sevgiyle, saygıyla selamlıyorum” ifadelerini kullandı.

 

Başa dön tuşu