VALİLİK

18 MART ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ VE ÇANAKKALE ZAFERİ

Anemon Otel’de gerçekleşen etkinliğe Vali Mahmut Demirtaş ve Eşi Hanımefendi Beyhan Demirtaş, Adana Milletvekilleri Tamer Dağlı, Mehmet Şükrü Erdinç ve Abdullah Doğru, 6. Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Hakan Atınç, 10.Tanker Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral  İsmail Günaydın, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, Vali Yardımcıları Mustafa Aydın ve Huriye Küpeli Kan, Çukurova Kaymakamı Osman Sarı,  kamu kurum temsilcileri ile çok sayıda şehit ve gazi yakını katıldı.

Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda bir konuşma gerçekleştiren Vali Demirtaş, tarihi zaferlerle dolu milletimizin, her anı ayrı bir destan parçası olan Çanakkale Zaferinin, 104. yıl dönümünü büyük bir gururla kutladıklarını ifade etti.

Aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmetle ve minnetle yâd ettiklerini belirten Vali Demirtaş, ‘’Milletimizin mayasını oluşturan Çanakkale ruhunu ve bilincini, genç kuşaklarımıza bu vesile ile bir kez daha anlatma fırsatı buluyoruz. Zira Çanakkale şüheda evladı milletimiz için sadece bir vilayet değildir. Bir devrin battığı; istiklal uğrunda can veren Mehmed'in yattığı yerdir. Velhasıl Çanakkale, vatan kalbinin attığı yerdir. Tarihten silinmek istenen bir milletin, türlü imkânsızlıklara rağmen vatanını, canı pahasına savunduğu eşsiz bir destandır Çanakkale. Aziz milletimizin kendisine vurulmak istenen zincirleri parçaladığı kritik bir dönüm noktasıdır.’’ dedi.

Çanakkale'de ortaya çıkan ruhun tüm dünyaya milletimizin sonsuza dek var olma iradesinin önünde duracak hiçbir gücün olmadığını gösterdiğini dile getiren Vali Demirtaş, “Bu ruh ve iman, vatan sevgimizin, millet aşkımızın da en önemli yansımasıdır. Bu bilinç ise bizim en büyük gücümüz, en büyük zenginliğimizdir. Üzerinden bir asırdan fazla zaman geçmesine rağmen Çanakkale'de yaşananları hâlâ ilk günkü tazeliğiyle tüm benliğimizde hissediyoruz. Çanakkale'de olduğu gibi, İstiklal Harbimizin tüm safhalarında, Kore'de, Kıbrıs'ta, terörle mücadelede ve en son 15 Temmuz hain darbe girişiminde, bu toprakların asil evlatları gözlerini kırpmadan şehadete kanatlanmışlardır. ‘’ dedi.

Hakka yürüyen her bir neferin; ezan dinmesin, bayrak inmesin, vatan bölünmesin, millet ilelebet var olsun diye kendi canlarından, umutlarından, geleceklerinden, ailelerinden vazgeçtiğini ifade eden Vali Demirtaş, ‘’Onların kahramanlıkları sayesinde bugün bizler bu coğrafyada söz sahibiyiz ve ne yapsak onların haklarını ödeyemeyiz. Sizler aziz şehitlerimizin bizlere birer emanetisiniz. Sizlerin acılarını hafifletmek, yaşamlarınızı kolaylaştırmak adına her türlü adımı atıyoruz. Devlet olarak her daim yanınızdayız, yanınızda olmaya da devam edeceğiz.’’ dedi.

Bu aziz vatana evlatlarını armağan eden şehit yakınlarına ve gözünü budaktan esirgemeyen kahraman gazilere ne yapılsa az kalacağına değinen Vali Demirtaş konuşmasının devamında “Sizlere hizmet etmek bizim boynumuzun borcudur. O sebeple kapımız da telefonumuz da sizlere her daim açıktır. Şahsıma, kaymakamlarımıza, daire müdürlerimize ulaşmakta en küçük bir tereddüt dahi yaşamayınız. Dertlerinize derman, sevinçlerinize ortak olalım.’’ ifadelerine yer verdi.

Vali Demirtaş, Çanakkale Zaferi'nin 104. yıl dönümünde, “Çanakkale Geçilmez” sözünü tüm dünya milletlerinin hafızasına kazıyan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Çanakkale Şehitlerini ve ebediyete irtihal eden bütün şehitleri rahmetle andığını belirterek sözlerini sonlandırdı.

Oldukça samimi bir ortamda gerçekleşen yemek programında masaları tek tek dolaşan Vali Demirtaş, misafirleriyle yakından ilgilenerek hatıra fotoğrafı çektirdi. Hep birlikte edilen sohbetlerin ardından program sona erdi.

Başa dön tuşu