SİYASET

20 BİN ÖĞRETMEN NEDEN BEKLETİLİYOR?

CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, “Atanamayan öğretmenler sorunumuz vardı şimdi de atanan öğretmen sorunu çıktı karşımıza. Her türlü haklarını kazanmış ve atanmış öğretmenler bir an evvel görevlerine başlatılsın” dedi. 

Atanmalarına karşın göreve başlatılmayan öğretmenlerin rahatsızlığı sürüyor. Sosyal medya üzerinden kampanya başlatan öğretmenlere bir destek de TBMM’den geldi. CHP’li Sümer, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada öğretmenlerin bu sorununu gündeme getirdi. 

Eğitimin, AK Parti iktidarlarında yap-boz tahtasına dönüştürüldüğünü belirten Sümer, “Yıllardır yaşanan plansızlık nedeniyle atanamayan yüzbinlerce öğretmen artık toplumsal bir sorun haline geldi” dedi. 

 

MÜJDE OLARAK AÇIKLANDI, KABUSLARI OLDU 

Sümer, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 18 Mart’ta Koronavirüsle Mücadele Eş Güdüm Toplantısı’nın ardından 20 bin öğretmene atama müjdesi verdiğini anımsatarak konuşmasına şöyle devam etti: 

“Bu haberi yıllardır beklen öğretmenler çalışıyorlarsa istifa ettiler, hazırlıklarını yaptılar ve beklemeye başladılar. 15 gün içinde kararname çıkma gerekliliği olmasına karşın yaklaşık 1 aydır haber yok. Ne zaman çıkacağını da kimse bilmiyor. 

Bir planlama yapılmadan, Maliye’den bir ödenek alınmadan mı bu atamalar yapıldı? Öyleyse bu karar, neden bir müjde olarak verildi?

Atandıkları için çalıştıkları işlerinden ayrılan öğretmenlerin şu an ne maaşları, ne sigortaları var. İçlerinde ailelerini geçindirenler, borcu olanlar, kiralarını ödeyemeyenler var. Müjde olarak açıklanan bu karar, kabusları oldu. 

Atanamayan öğretmenler sorunumuz vardı şimdi de atanan öğretmen sorunu çıktı karşımıza. Her türlü haklarını kazanmış ve atanmış öğretmenler bir an evvel görevlerine başlatılsın.

 

Başa dön tuşu