GENEL

2018 yılı ÇKS başvuruları başladı

Doğan, yaptığı açıklamada, ÇKS kayıtları ve güncellenmesi ile ilgili işlemlerin başvuru başlangıç ve bitiş tarihlerinin, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından belirlendiğini ifade etti.

 

 Bakanlığın yayınladığı genelgede, “Çiftçilerin üretim yıllarına ilişkin ÇKS başvuruları, bir önceki yılın 1 Eylül tarihinde başlayacak ve üretim yılının 30 Haziran tarihinde sona erecektir” denildiğini anımsatan Doğan, “Bu bağlamda, 2018 üretim yılı ÇKS’ye kayıt olmak veya ÇKS kayıtlarını güncellemek isteyen çiftçilerimiz için başvurular başlamış olup, 30 Haziran 2018 tarihine kadar devam edecektir” dedi.

 

 

ÇKS başvurularında, üreticilerin ziraat odalarından “Çiftçi Belgesi” alma zorunluluğu bulunduğunu hatırlatan Doğan, şunları kaydetti:

 

 “Karışıklıkların önlenmesi amacıyla yeni üretim sezonu ÇKS başvurusu için odamıza gelen çiftçilerimizin yeni sezona ait arazi bilgileri, üretim beyanları ve tarımsal varlıkları gibi bilgilerinin güncellenmesi önem taşımaktadır. Üreticilerin 2018 yılı ÇKS başvurusu için ilçe tarım müdürlüklerine ibraz edecekleri çiftçi belgelerinde ‘2018 ÇKS başvurusu için geçerlidir’ ibaresinin yer almasına dikkat edilmelidir.”

Başa dön tuşu