GENEL

23 NİSAN Çocukluğumuz

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını 23 Nisan 1920 de Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışı vesilesiyle kutluyoruz. 

 

Bu gün halkın, milletin, ulusun yönetime katılma yetkisinin kullandığı gündür ve tüm dünya çocuklarına armağan edilmiştir

 

23 NİSAN DEMOKRASİ GELENEĞİNİN EN BÜYÜK SİMGESİDİR.

23 Nisan'ın demokrasi geleneğinin en büyük simgesi olduğunu belirten Aydar, "23 Nisan 1920 tarihi, bir bağımsızlık mücadelesi ile birlikte, aynı zamanda demokrasi geleneğimizin en büyük simgesidir.

 

Bu tarih, bağımsızlık mücadelemizin yalnızca cephede kazanılmayacağına inanan Atatürk'ün milletin iradesine olan büyük inancının hayata geçmesidir. Türkiye'nin, bundan tam 97 yıl önce özgür, bağımsız ve çağdaş bir ülke olma azminin dünyaya duyurulduğu 23 Nisan günü, aynı zamanda geleceğimizin güvencesi çocuklarımıza armağan edilerek dünya barışı için atılmış önemli bir adımdır."

 

Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere birinci meclisimizin kahraman üyelerini ve milli mücadelede emeği geçmiş olan herkesi en derin saygı ve rahmetle anıyor, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının yılını ve 23 Nisan Geleceğimizin sahibi çacuklarımızın Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramını kutluyor Ulusal egemenliğin üzerinde hiç bir kuvvet tanımıyoruz.

 

Bu toprakları vatan, Kurtuluşumuzu ve kuruluşumuzu bayram yapan ulu Önder Atatürk ve şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz.

 

"Bugün milli bayramları kutlamak yasak. Özgür, Çağdaş, Atasına saygı duyan, yaşamı hür ve adaleti huzur veren günlerin gelmesi için halkımızın uyanık olması dileği ile,

 

18 MART Kurtuluşumuz
 

23 NİSAN Çocukluğumuz
 

19 MAYIS Gençliğimiz
 

30 AĞUSTOS Zaferimiz
 

10 KASIM Unutamadığımızın kanıtıdır.

 

Bu duygular ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınızı kutluyorum dedi.

Başa dön tuşu