SPOR

29.Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışları Başlıyor

– “Geçen yıl 1546 kişinin katıldığı yarışlara, yoğun ilgi nedeniyle kontenjanı 1100’ü yabancı toplam 2200 kişiye çıkardık”

 

 

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin (TMOK) geleneksel olarak düzenlediği “Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışları” 23 Temmuz 2017 Pazar günü Anadolu yakası Kanlıca’dan, Avrupa yakasındaki Ortaköy arasında 6.5 kilometrelik Boğazın serin akıntılı ve dalgalı parkurunda gerçekleştirilecek.

 

TMOK üyesi ve Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışları Organizasyon Komitesi Başkan Yardımcısı Gürsel Şen, geçen yıl etkinliğe Bin 546 kişinin katıldığını, yoğun ilgi ve talep üzerine kontenjanı Bin 100’ü yabancı toplam 2 Bin 200 kişiye çıkardıklarını söyledi.

 

Şen, Boğaziçi Yüzme Yarışlarının dünya markası olduğunu, Asya’dan Avrupa’ya 2 kıtayı geçmek için özellikle yabancılar ve Türk sporcular olmak üzere bu rüyayı gerçekleştirmek amacıyla büyük hazırlık yaptıkları ve heyecan yaşadıklarını belirterek şunları kaydetti:

 

“ Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından ‘Herkes İçin Spor’ temasıyla düzenlenen Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı, Dünya Açık Su Yüzme Birliği (WOWSA) tarafından 2016’nın Dünyadaki En İyi Açık Su Yüzme Organizasyonu seçildi. Merkezi Amerika’da bulunan WOWSA (World Open Water Swimming Association), açık su yüzücüleri ve açık su yüzme etkinliklerinin desteklenmesi, organizasyonu, tanıtımı, tanınması ve ödüllendirilmesi faaliyetlerini yürüten uluslararası bir kurumdur.

 

1 Ocak 2017 tarihinde (Yılbaşı’nda) gerçekleştirilen o elim olaydan hemen 3 gün sonra 4 Ocak 2017 tarihinde saat 01:00 gibi açılan kayıtlarda Rus vatandaşlarına ayrılan 400 kişilik kota sadece 1 saat (56 dakika) içinde, toplam Bin100 kişilik yabancı kotası da 16 saatte dolmuştur.

 

4 Ocak tarihinde başlayan başvuru zamanı yabancılar için kotanın dolması nedeniyle aynı gün bitmiş olmasına karşın Türk katılımcılar için 15 Mart günü sona erdi.

 

Toplam 54 ülkeden 4 Bin’in üzerindeki başvuruların değerlendirilmesinden sonra yaklaşık Bin 100 yabancı 2 Bin 200 kişi yarışmaya hak kazanacak. Ayrıca engelli sporcular da yarışmaya katılabilecekler. ”

 

DÜNYACA ÜNLÜ SPORCULAR ONUR KONUĞU OLMUŞTU

Şen; Boğaziçi Yüzme Yarışları’na TMOK Başkanı Prof.Dr. Uğur Erdener ve Yöneticilerin çabasıyla ayrıca ana sponsor kuruluş Samsung Electronic Türkiye Başkanı Dae Hyun Kim’in destekleriyle dünyaca ünlü sporcuların onur konuğu olarak davet edildiğini anımsatarak konuşmasında şunlara yer verdi:

 

“ 2012 yılında ABD’li efsane olimpiyat madalyalı yüzücü Mark Spitz, 2013 yılında torpido lakaplı dünya ve olimpiyat şampiyonu Avustralyalı Lan Thorpe, 2014’te yine olimpiyat madalyalı İnge De Brujin, 2015’de 7 okyanusu geçmesiyle tanınan İngiliz Adam Walker, geçtiğimiz yıl ise 15 kez dünya rekoru kıran ve rekorları halen kırılamayan, 2 kez Guiness Rekorlar Kitabı’na girmeyi başaran Avustralyalı Shelley Taylor Smith organizasyona katılarak hem rol model oldular hem de spor elçileri olarak görev yaptılar.”

 

 “SEÇMELER İSTANBUL, İZMİR, ANKARA VE ADANA’DA YAPILACAK”

 

Yarışlara 14 – 70 yaş arasında kadın, erkek 12 kategoride toplam 4 Bin kişinin başvuruda bulunduğunu belirten Şen, “Yarışmalara katılacak sporcuların mutlaka İstanbul, Ankara, İzmir ve Adana’da yapılacak olan seçmelere katılacaklar. Bu sporcular arasında da en iyi derece sıralaması yapılacak ve katılacaklar bu şekilde belirlenmiş olacak” diye konuştu.

 

Bu arada seçmeler;

 

İstanbul Tozkoparan Kapalı Yüzme Havuzu’nda 13-14 ile 20-21 Mayıs tarihleri arasında,

 

İzmir Alsancak Kapalı Yüzme Havuzu’nda 4 Haziran 2017 tarih, 09.00-17.00 saatleri arasında,

 

Ankara Eryaman Kapalı Yüzme Havuzu’nda 11 Haziran 2017 tarih 09.00-17.00 saatleri arasında,

 

Adana Rıza Salih Saray Kapalı Yüzme Havuzu’nda 28 Mayıs 2017 tarihinde, 12.00-17.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.

 

BOĞAZ 4 SAAT DENİZ TRAFİĞİNE KAPATILACAK

Sporcu güvenliğinin ön planda tutulduğunu, Boğaz’ın 4 saat deniz trafiğine kapatılacağını, itirazları önlemek için tüm sporcuların bileklerine ‘zaman çipi’ takılacağını, yarışı tamamlayan sporculara “Kıtalararası Yüzücü” yazılı sertifika verileceğini ifade eden Şen, “Tüm sporseverleri Ortaköy Cemil Topuzlu Parkı’nda müzik eşliğinde macera, şölen ve karnaval havasında gerçekleştirilecek etkinliğe ailece gelerek, piknik yapmalarını bekliyoruz. Ayrıca başta spor ürünleri satan firmalar olmak üzere bir çok ünlü şirketler stand açarak ürünlerini tanıtacak” dedi.

 

 

 

 

Başa dön tuşu