VALİLİK

3 Aralık Dünya Engelliler Günü

Engellilerin sorunlarının, yılda bir gün değil yılın her günü gündemde tutulması, engelli vatandaşlarımızın günlük yaşamda karşılaştıkları zorlukları aşabilmeleri için gerekli çalışmaların yapılması, onların sosyal yaşamda çok daha fazla ve aktif şekilde yer almalarının sağlanması, toplumsal bir görev, bir zorunluluktur.

Ülkemizde son yıllarda, engelli vatandaşlarımızın yaşam şartlarının iyileştirilmesi, hayatın her alanında var olmalarının sağlanması amacıyla atılan adımlar, kuşkusuz ki sevindirici boyuttadır. Engelli bireylerimizin topluma kazandırılması, kişisel ve sosyal haklardan tam ve eşit ölçüde yararlanması için, evrensel değerler ışığında gerçekleştirilen çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceğinden hiç kimsenin kuşkusu olmamalıdır.

 

Engellilik, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de hayatın bir gerçeği olarak karşımızda durmaktadır. Bir insanın engelli olması, onun diğer insanlar gibi yaşaması, çalışması ve de başarılı olmasına bir engel teşkil etmemektedir. Toplum olarak bizlere düşen görev; engelli bireylerimize yönelik toplumsal duyarlılığımızı en üst seviyelere taşımak, bu duyarlılığı engelli bireylerimizin sorunlarını gidererek, yaşamlarını her açıdan kolaylaştırmaya endekslemek olmalıdır.

 

Ülkemizde son yıllarda başarıyla uygulanan sosyal devlet anlayışının, engelli, yaşlı, yoksul ve desteğe ihtiyaç duyan tüm kesimleri kucaklamayı ve onların toplumla uyumunu sağlamayı hedeflediği bilinmektedir. Bu kapsamda, devletimiz ve hükümetimizin destekleriyle ilgili kamu kurum ve kuruluşlarımız ile sivil toplum örgütlerimiz nezdinde, engelli vatandaşlarımızın kendi kendine yetebilmesi, meslek edinmesi, başta eğitim olmak üzere, ekonomik, siyasi, sosyal, kültürel ve sportif alanlarda daha fazla yer bulabilmeleri amacıyla hazırlanan projeler, hızla ve kararlılıkla yaşama geçirilmektedir.

 

Birleşmiş Milletler tarafından 1992 yılında kabul edilen '3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü en içten dileklerimle kutluyorum. Adana Valiliği olarak daima birlikte ve yanlarında olmaya büyük özen gösterdiğimiz engelli vatandaşlarımızın toplumla bütünleşmelerini sağlayacak tüm çalışmaların destekçisi olduğumuzu bir kez daha vurguluyor, engelli vatandaşlarımıza ve onlara her koşulda destek olan ailelerine selam, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

Başa dön tuşu