ÇUKUROVA

30 Ağustos kutlu olsun

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 97’nci yıldönümü dolayısıyla mesaj yayınlayan Başkan Soner Çetin, “Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs 1919’da başlattığı Ulusal Kurtuluş Savaşı’nı 30 Ağustos 1922’de zaferle taçlandırmış ve Türk Milletinin bağımsızlık kararlılığını tüm dünyaya ilan etmiştir” dedi.

Sevr ile parçalanıp yok edilmek istenen Türk Milletinin Ulusal Kurtuluş Savaşı’yla dünya tarihinde eşine az rastlanır bir direniş gösterdiğini vurgulayan Başkan Soner Çetin, “Milletimizin birlik beraberlik içinde ortaya koyduğu istiklal mücadelesi Büyük Önder’in askeri dehası sonucu zaferle sonuçlanmıştır.  Büyük Zafer sonrası kurulan cumhuriyet bizlere Büyük Önder Atatürk ve bu vatan için gözünü kırpmadan canını veren şehitlerimizin bizlere emanetidir. Hiç yılmadan, her koşulda bu emanete sahip çıkacağız” şeklinde konuştu. Başkan Çetin şöyle devam etti:

“Büyük zorluklar ve fedakarlıklar sonucu kurulan Türkiye Cumhuriyetine sahip çıkmak hepimizin birinci görevidir. Atatürk ilkelerine ve cumhuriyet değerlerine yüceltip, Büyük Önder’in işaret ettiği, ‘muasır medeniyet’ seviyesine çıkmak için gece gündüz çalışmak zorunda olduğumuzun bilinciyle hareket ediyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyor, Atatürk ve tüm şehitlerimizi saygı ve şükranla anıyorum.”

Başa dön tuşu