GENEL

30 Ağustos Türk Milletinin hürriyet sevdasının ilanıdır

30 Ağustos'un Türk Milletinin hürriyet sevdasının ilanı olduğuna dikkati çeken Başkan Sözütek, şanlı zaferin 97. yıl dönümü nedeniyle, esnaf ve sanatkarlar ile toplu taşıma esnafı başta olmak üzere tüm Adanalılara çağrı yaparak, ev, işyeri ve araçların bayraklarla donatılmasını istedi.

 

Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Adana ESOB) ve Minibüsçüler Odası Başkanı Nihat Sözütek, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 97. yıldönümü nedeniyle yayımladığı mesajında, "Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, 26 Ağustos 1922 tarihinde başlayan 30 Ağustos 1922 tarihinde zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz’da vermiş oldukları büyük mücadele sonucunda ,ülke topraklarımızı geri almış ve Türk tarihinde yeni bir dönemi başlatmışlardır. Bağımsızlığı ve özgürlüğü karakteri kabul eden Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün, silah arkadaşları ile verdiği mücadelenin, gösterdikleri kahramanlığın ve o gün yazılan şanlı destanımızın bizlere bırakılan en büyük miras ve aynı zamanda en büyük emanet olduğunu biliyoruz. Tüm mazlum halklara örnek teşkil edecek bu büyük zafer, Aziz Türk Milleti'nin bağımsızlık ruhunun, hürriyet sevdasının tüm dünyaya ilanıdır. Bu zafer, işgalci güçlere unutamayacakları bir ders veren Türk Milletinin; sonsuza kadar var olacağının ispatıdır. Millet olarak 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 97. yılında bu büyük destanın coşkusunu ve gururunu bir kez daha yaşıyoruz" görüşlerine yer verdi.

 

"YENİ NESİLE VATAN SEVGİSİNİ İYİ ANLATMALIYIZ"

Mesajında, Türkiye Cumhuriyeti'nin dün olduğu gibi bugün de bir ateş çemberinin içerisinde olduğunun altını çizen Başkan Sözütek, dışarıdaki düşmanlar ve içerideki işbirlikçilerinin ülkedeki huzur ortamını bozmak, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi zedelemek, Türkiye'yi kaosun, kargaşanın içine sürüklemek için olağanüstü bir çaba sarf ettiklerine dikkati çekti. Başkan Sözütek, "Türkiye üzerindeki hain emellerinden asla vazgeçmeyen dış güçler ve onların taşeronluğunu yapan eli kanlı terör örgütlerinin saldırıları nedeni ile kahraman evlatlarımız her gün şehit düşmekte, vatan toprakları aziz şehitlerimizin kanları ile sulamaktadır. Ancak onlar ne kadar çabalarsa çabalasın, şanlı tarihi zaferlerle dolu olan kahraman milletimiz hainlere karşı her zaman olduğu gibi tek yürek olarak birlik ve dayanışma içinde karşı koyma azim ve kararlılığına sahiptir. Bu bakımdan yeni nesillere vatan ve millet sevgisini iyi anlatmamız ve evlatlarımızı bu şuurla yetiştirmemiz gerekmektedir. Bu vesileyle, başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu zaferi bize armağan eden İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve veren tüm şehitlerimizi rahmet ve minnet, gazilerimizi şükranla anıyorum. Tedavisi devam eden gazilerimize acil şifalar, şehitlerimizin kutsal emaneti olan ailelerine sağlık, huzur ve mutluluklar diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle esnaf ve sanatkarlarımızın, Adanalı hemşehrilerimin, aziz milletimizin ve şanlı ordumuzun tüm mensuplarının, 30 Ağustos  Zafer Bayramını en içten duygularımla kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Başa dön tuşu