SAĞLIK

40’lı Yaşlar Yorgun Görünmek İçin Çok Erken

Adana Estelite Güzellik Merkezinin kurucularından Dr. Dilek Şire Eren, 40’lı yaşlara gelindiğinde yaşlılığın göstergesi izlerin artık daha belirgin hale gelmeye başladığını ifade etti. Bu durumun, özellikle kadınlarda ruhsal olarak paniğe neden olduğunu belirten Eren, “Bir taraftan da cesaret dalgası sizi esarete mi sürüklüyor anlamlandıramıyorsunuz. ‘Eyvah ben ne oluyorum’ diyor aynadaki siz” ifadelerini kullandı.

 

YÜZDEKİ DEFORMASYON YORGUN VE HALSİZ GÖSTERİYOR

Bu dönemde en önemli deformasyonun, yüzün çatısındaki ve yüz ovalindeki bozulmalar olarak öne çıktığını ifade eden Eren, şunları kaydetti:

“Her 2 çene yanının ve çene hattının gevşemesi; yanak ve dudak dolgunluğunun azalması, dudak konturunun kaybolup dudak açısının aşağı düşmeye başlaması, üst dudak ve burun arasındaki oluğun düzleşmesi (ki bu oluk gençlik çizgisi olarak nitelendirilir) ve göz altı yağ yastıkçıklarının yer değiştirmesiyle göz altı çökmelerinin oluşumu kişinin yorgun ve halsiz görünmesine neden olur.”

 

Dr. Dilek Şire Eren, yüzün risk haritasındaki koyu gölgelenmeler ve kırışıklıkların da bu dönemde arttığını belirterek, “40’lı yaşlar yorgun görünmek için çok erken. Yüzde oluşan yaşlanma belirtisi izleri çeşitli uygulamalarla doğal yüz ifadesini kaybetmeden yok etmek de mümkün” diye konuştu.

 

ENERJİK GÖRÜNÜM İÇİN ÖNERİLER

Son yıllarda güzellik ve estetik merkezlerine başvuran kadınların büyük çoğunluğunun, bilinenin aksine genç kalmayı değil, daha sağlıklı, enerjik ve çekici görünmeyi istediğinin altını çizen Eren, bunun için yapılması gereken uygulamaları şöyle sıraladı:

 

“Yüz ovalini toparlamada öne çıkan medikal tedaviler; yüksek focus ultrasound teknolojileri, organik iplerle yüz germe ve altın iğneli radyo frekans teknolojileridir. Çene hattını düzenlemede kullanılan bir diğer yöntem ise ‘Nofertiti Lift’ olarak bilinen çene hattına uygulanan botokstur. Yanak, dudak çevresi ve göz altlarındaki volüm kaybını hyaluronik asit dolgu enjeksiyonlarıyla yerine koyabilirsiniz. Fakat dikkat etmeniz gereken ifadenizin doğallığını kaybetmeden, azar azar belirli aralıklarla yaptırmanız gerektiğidir.”

 

Dr. Dilek Şire Eren, ayrıca, 30’lu yaşlarda azalmaya başlayan kollajen üretiminin daha da yavaşlayıp kendini ciltte gevşeklik olarak htirdiğini belirterek, vitamin enjeksiyonu, prp, altın iğneli radyo frekans ve fraksiyonel lazer gibi antiaging uygulamalardan daha sık faydalanılmasının gerekli hale geldiğini kaydetti. 

 

Başa dön tuşu