VALİLİK

5 Bin Konteynerde 25 Bin Aile Barınacak

Firma Yetkililerinden Bilgi Aldı

 

Vali Mahmut Demirtaş, Sarıçam İlçe Kaymakamı Ali Murat Kayhan, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerinin hazır bulunduğu inceleme ziyareti sırasında, Konteyner Kent’in yapımını üstelenen yüklenici firma yetkililerinden çalışmaların geldiği aşama hakkında bilgi aldı ve çeşitli talimatlar verdi.

 

5 Bin Konteynerde 25 Bin Aile Barınacak

 

Sarıçam İlçe Kaymakamı Ali Murat Kayhan ve Firma yetkililerinin verdikleri bilgileri dikkatle dinleyen ve önümüzdeki günlerde tamamlanması beklenen konteyner kent çalışmasının bir an önce hazır hale gelmesi için gerekli hassasiyetin gösterilmesini isteyen Vali Mahmut Demirtaş, ‘Sarıçam ilçesinde geniş bir alanda kurulan 5 bin adet konteyner ile Adana’nın merkezi ve ilçelerinde, çadırlarda ve zor şartlar altında yaşayan Suriyeli mültecilerin barınma, eğitim ve sağlık hizmeti gibi ihtiyaçlarının önemli ölçüde karşılanacağını’ ifade etti.

 

Konteyner Kent’te Sosyal Donatılar da Olacak

 

Her konteynerde ortalama beş mültecinin kalacağı hesabıyla, halen çadırlarda yaşayan aileleriyle birlikte 25 bin Suriyelinin sosyal donatıların da yer alacağı Konteyner Kent’e taşınacaklarını kaydeden Vali Demirtaş, “ülkelerindeki iç savaştan kaçarak ülkemize sığınan Suriyeli mültecilere sahip çıkmak bizler için bir insanlık göreviydi. Biz, hükümetimizin de büyük destek ve teşvikleriyle bu görevi yerine getirdik ve getirmeye devam ediyoruz. Sarıçam ilçemizde yapımı tamamlanma aşamasına gelen Konteyner Kent’te cami, okul, sağlık ocağı gibi çeşitli sosyal donatılar da yer alacak. Konteyner Kent’in önümüzdeki günlerde tamamlanmasıyla, binlerce Suriyeli mülteci, çadırlarda yaşamaktan kurtulup, çok daha sağlıklı bir ortamda yaşamlarını sürdürecek. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

Vali Mahmut Demirtaş, inceleme gezisi sırasında firma yetkililerinden Konteyner Kent’in planlanan süreden daha erken tamamlanması için ellerinden gelen tüm gayreti göstermelerini istedi.

Başa dön tuşu