GENEL

5 NİSAN AVUKATLAR HAFTASINDA “TECRÜBE” İLE “GENÇLİK” BULUŞTU

Baro Başkanı Av. Veli Küçük, Genel Sekreter ve Staj Komisyonu Koordinatörü Av. Semih Gökayaz, Staj Komisyonu Başkanı Av. Kezbannur Özşahin Aksu, Baro Meclis Başkanvekili Av. Mesut Yeşil, baronun önceki dönem başkan yardımcılarından Av. M. Hakan Önenli ve  Av. Murat Yoğurtçuoğlu'nun katılımlarıyla  gerçekleşen toplantının açılışını Genel Sekreter ve Staj Komisyonu Koordinatörü Av. Semih Gökayaz, konuşmacıları tanıtarak yaptı.

Üstat Avukatlar konuşmalarında, stajyer avukatlara “hukuku iyi bilmenin”, "Bilgi ve tecrübenin" yanı sıra teknolojiyi iyi kullanmanın önemine değindiler.  Stajyer avukatlara, cübbelerinin taşınmasına özen gösterilmesi konusunda hatırlatmalarda bulunuldu.

 

Adliye personeli, hakim-savcı ve müvekkillerle ilişkileri hakkında yaşadıkları anekdotlarını aktardı. Staj Komisyonu Başkanı Av. Kezbannur Özşahin Aksu da, kadın avukatın yaşadığı bazı sorunlar olabileceğini ancak her zaman çözümler üretmenin ellerinde olduğunu ifade etti.

 

Baro Başkanı Av. Veli Küçük ise yaptığı konuşmasında,  genç avukat adaylarıyla sohbet ederek, çalışmalarını anlattı. Hizmetlerini herhangi bir maddi getirisi olmadan ve büyük bir keyifle yürüttüklerini belirtti.

 

Av. Küçük, 27 yıllık meslek yaşantısında karşılaştığı zorlukları ve güzel yanlarını aktardı. Av. Küçük, “Her şeyden evvel ben sizleri meslektaş olarak görmekteyim. Sizlerin ilerde çok iyi birer hukukçu olacağınıza inancım tamdır." dedi.

 

"Bugün bilgiye ulaşmanın kolaylaştığı, bilginin yaygınlaştığı bir çağdayız" diyen Av. Küçük, "İnternet, sosyal ağlar, cep telefonları ve iletişim araçları ile saniyeler içerisinde bir bilginin tüm dünyaya ulaşmasına imkan sağlamaktadır. Sizler bu durumu ve unsurları avantaja çevirebilirsiniz" sözleriyle konuşmasını tamamladı.

 

Baro Başkanı Av. Veli Küçük, Staj Komisyonu Koordinatörü ve Komisyon üyelerine emeklerinden dolayı teşekkürlerini ifade etti.

 

Program sonunda katılımcılara plaket töreni yapıldı

Başa dön tuşu