YÜREĞİR

5 OCAK ADANA’NIN ONUR VE GURUR GÜNÜDÜR

Başkan Çelikcan mesajında geçmişini bilmeyen milletlerin, geleceklerine asla yön veremeyeceklerini belirterek tarihten ders çıkarılması gerektiğini vurguladı. Kurtuluş Savaşı’nın gençlere çok iyi anlatılması gerektiğini belirten Başkan Çelickan tarihimizden miras kalan bu başarıları daha da ileriye götürmek için herkesin elinden geleni yapması gerektiğini ifade etti.

 

Kurtuluş savaşanın tohumlarının Adana’da atıldığını belirten Başkan Çelikcan Atatürk’ün Adana’ya geldiğinde söylediği ‘Bende bu vekayiin ilk hiss-i teşebbüsü bu memlekette, bu güzel Adana’da vücut bulmuştur.’ sözlerini hatırlatarak Adana’nın kurtuluş savaşındaki önemine vurgu yaptı.

 

5 Ocak 1922 günü Adanalının bağımsızlıktan asla vazgeçmeyeceğini bir kez daha tüm dünyaya kanıtladığını ve Kurtuluş Savaşı destanında üzerine düşen görevi en iyi örnekleriyle yerine getirdiğini belirten Başkan Çelikcan mesajında ayrıca “Adana 5 Ocak 1922 tarihinde düşman işgalinden kurtuldu. Kurtuluş Mücadelesinde şehit düşen yüz binlerce şehidimizi saygı ve rahmetle anıyoruz. Kurtuluş Savaşı şehit ve gazilerine şükran ve minnet borçluyuz’ dedi. 

 

Başa dön tuşu