GENEL

5 Ocak Adana’nın bağımsızlık destanıdır

5 Ocak'ın, Adana'nın bağımsızlık mücadelesinin şanlı destanının adı olduğunu dile getiren Başkan Sözütek, "Adana'nın düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümünün onur ve gururunu, aynı coşku ve heyecanla ebediyete kadar yaşatmak, gelecek kuşaklara anlatmak hepimiz için ulvi bir görevdir" dedi.

Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Adana ESOB) ve Minibüsçüler Odası Başkanı Nihat Sözütek, Adana'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıl dönümü nedeniyle yayımladığı mesajda, esnaf ve sanatkarlar başta olmak üzere tüm Adanalıların, 5 Ocak Adana'nın Düşman İşgalinden Kurtuluş Gününü kutladı. 5 Ocak 1922 tarihinin Adanalılar için övünç ve gurur kaynağı olduğunun altını çizen Birlik Başkanı Nihat Sözütek, bu kentte yaşayan her vatandaş gibi tüm esnaf ve sanatkarlar ile toplu taşımacı esnafını, ev, iş yeri ve araçlarına bayrak asmaya davet etti.

Mesajında, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, milli mücadele yıllarında; "Bende bu vekayiin ilk hissi teşebbüsü bu memlekette, bu güzel Adana`da vücut bulmuştur" ifadesini hatırlatan Adana ESOB Başkanı Nihat Sözütek, "Türk Milletinin Kurtuluş Mücadelesi’nde Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’e ilk ses veren şehir Adana olmuş, işgalci güçlere karşı  Çukurova halkının verdiği onurlu mücadele, birlik ve beraberlik ruhu içinde kazanılmış ve Fransız güçleri geldikleri gibi gitmişlerdir. Bu anlamda, 5 Ocak Adana ve Adanalı için sıradan bir tarih değil, mücadelenin ve kurtuluşun destansı adıdır" diye konuştu.

Milli mücadele ve şanlı kurtuluş hareketini gururla andığımız bu tarihin ülkemiz ve Adana’mız için büyük önem ve anlamı bulunduğunu belirten Başkan Sözütek, "5 Ocak Kurtuluş Günü’nün onur ve gururunu, aynı coşku ve heyecanla ebediyete kadar yaşatmak, atalarımızın emsalsiz fedakarlıklarını ve kahramanlıklarını gelecek kuşaklara anlatmak hepimiz için bir görevdir. Bu vesile ile, 98 yıl önce gerçekleşen görkemli destanı tarih sayfalarına kanlarıyla yazan, devletimizin bekası, milletimizin birlik, beraberlik, özgürlük ve bağımsızlığı uğruna canlarını esirgemeyen, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, tüm şehitlerimizi şükran, rahmet ve saygıyla anıyorum. Gazilerimizden hayatta olanlara sağlık ve uzun ömürler diliyor, hakkın rahmetine kavuşanları şükran ve dualarla yad ediyorum. Şahsım ve teşkilatım adına, odalarımıza kayıtlı tüm esnaf ve sanatkarlarımız ile Adanalı hemşerilerimin 5 Ocak Kurtuluş Bayramı’nı yürekten kutluyor, sevgi, saygı ve muhabbetlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Başa dön tuşu