BÜYÜKŞEHİR

5 Ocak coşkusu Adana’yı sardı

Törende günün anlam ve önemine dair bir konuşma yapan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Türk Milleti’nin bağımsızlık mücadelesinde tarihi misyonu bakımından Adana’nın özel ve önemli bir yere sahip olduğunu vurgularken “Dün harici düşmanların, dahildeki işbirlikçi hainlerin oyunlarını, tuzaklarını bozan Adanalılar bugün de aynı bilinçtedir bunu 15 Temmuzda açıkça göstermiştir” dedi

 

 

“ATATÜRK KURTULUŞ İLHAMINI ADANALILARDAN ALMIŞTIR”

5 Ocak Adana’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 97. Yıl dönümü Adana’da coşkulu bir törenle kutlandı. Sabah saatlerinde Atatürk Anıtına çelenk koymayla başlayan tören, Adnan Menderes Kapalı Spor Salonu’nda devam etti. Tören, Adana Valisi Mahmut Demirtaş’ın alandaki vatandaşları selamlaması ile başladı. Törende Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü günün anlam ve önemine dair bir konuşma yaptı. Başkan Sözlü, Atatürk’ün Kurtuluş Savaşından sekiz ay önce Adana’ya gelerek Adana eşrafıyla görüştüğünü, Adanalılardan tam destek aldığını ifade etti.

 

“5 OCAK, TARİHTEN SİLİNMEK İSTENEN MİLLETİMİZİN MÜCADELESİDİR”

Başkan Sözlü konuşmasını “5 Ocak Adanalıların dimdik duruşunun destansı gösterişinin günüdür. 5 Ocak, gücünü sömürgecilikten alan Fransız işgalcilerine ve onların yerli müttefiki olan bir devlet kurma vaadiyle aldattıklarını Ermenilere karşı onurlu duruşumuzun adıdır. 5 Ocak, Birinci Dünya Savaşı esnasında yenilmiş sayılan bir milletin yok edilmek, tarihten silinmek istenişi karşısında aziz milletimizin milli mücadele, bağımsızlık ruhuyla düşmanı boğduğunun sembolüdür” diyerek sürdürdü.

 

“DÜN OLDUĞU GİBİ BUGÜN DE GEÇİT VERMEYİZ”

Adanalıların tarihin her döneminde dik duruşundan taviz vermediğini aktaran Başkan Sözlü, “Dün harici düşmanların, dahildeki işbirlikçi hainlerin oyunlarını, tuzaklarını bozan Adanalılar bugün de aynı bilinçtedir bunu da 15 Temmuzda açıkça göstermişlerdir” dedi.

 

Başkan Sözlü’nün konuşmalarının ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Bayrak şiiri yarışmasının sonucunda dereceye giren öğrencileri armağanları takdim edildi.

Başa dön tuşu