ÜNİVERSİTE

6. Çukurova Biyoteknoloji Günleri Tamamlandı.

ÇÜ Ziraat Fakültesi Akif Kansu Toplantı Salonu’nda düzenlenen ve saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantının açılış oturumunda Çukurova Üniversitesi Biyoteknoloji Merkezi’nin anlatıldığı tanıtım filmi izletildi.

 

Geleneksel Hale Gelen Biyoteknoloji Günlerine Yoğun Katılım Oldu.

6. Biyoteknoloji Günleri’nin açılış konuşmasını ise ÇÜ Biyoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Yıldız Aka Kaçar yaptı. Merkez hakkında kısa bilgiler aktaran Prof. Dr. Kaçar, merkezin kapılarının tüm üniversite öğrencileriyle araştırıcılarına ve kamu kurum ve kuruluşlarına açık olduğunu söyledi. Merkezde TUBİTAK Tarım ve Sanayi Bakanlıklarıyla Üniversitelerin araştırma fonlarından alınan kaynaklarla çok sayıda proje yürütüldüğüne değinen Prof. Dr. Kaçar, bu güne kadar 90 projeye destek verdiklerini ifade etti.

 

Prof. Dr. Tükel: “Biyoteknoloji Yaşamın Her Alanında Var.”

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Seyhan Tükel ise Biyoteknolojı araştırma merkezinin 18 yıllık bir merkez olarak aktif bir şekilde bilimsel aktivite ve araştırmalara ev sahipliği yaptığını söyledi. Biyoteknoloji günlerinin katılımcılara önemli bilgi ve deneyimler sağladığına inandığını belirten Prof. Dr. Tükel, yaşamımızın her alanında biyoteknolojinin olduğunu ifade etti.

 

Akyürek: “Eğitime Katkı Koymaya Devam Edeceğiz.”

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ramazan Akyürek de konuşmasında belediye çalışmaları ve projeleri hakkında bilgi verdi. Çukurova Üniversitesi’yle her zaman gurur duyduklarını ifade eden Akyürek, Adana Büyükşehir Belediyesi olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da eğitime olan katkılarının süreceğini söyledi.

 

Açılış konuşmalarının ardından Merkez Müdürü Prof. Dr. Yıldız Aka Kaçar katkılarından dolayı Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ramazan Akyürek’e teşekkür plaketi takdim etti. Sponsorlara ve eğitmenlere teşekkür plaketi takdim edilmesinin ardından ilk sunumu Ohio State Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sudha Agarwal sunumunu yaptı.

Başa dön tuşu