SİYASET

600 BİN SAĞLIKÇI ATAMA BEKLİYOR

Sümer, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada hemen her meslek dalında ve sektörde olduğu gibi sağlık alanında da atama bekleyen yüz binlerce kişinin bulunduğunu söyledi. 

 

Plansız ve bir öngörüye dayanmayan eğitim sisteminin üniversiteli işsizler yarattığına dikkat çeken Sümer, “Giderek büyük bir toplumsal sorun haline gelen üniversiteli işsiz sayısını artık azaltmamız lazım” dedi. 

 

CHP’li Sümer, pandemi sürecinde Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan 32 bin atamanın sadece 18 bininin sağlık personeli olduğuna da dikkat çekerek geride 39 ayrı branşa mensup atama bekleyen 600 bin sağlıkçı kaldığını kaydetti. 

 

SAĞLIKÇILARIN YÜKÜ ARTTI

Sümer şunları söyledi: 

 

“İçinden geçtiğimiz süreçte sağlık çalışanlarının nasıl büyük bir fedakarlıkla çalıştığına hepimiz tanık olduk. Bu süreçten bir başarı öyküsü çıkartılacaksa bu öykünün en büyük kahramanları sağlık emekçileridir. 

 

Açılan yeni hastaneler zaten çalışma yükü ağır olan sağlıkçılarımızın yükünü fazlasıyla arttırdı. Bunu hafifletmek için yeni sağlık personeli ataması yapılmalıdır. 

 

Uzun vadede ise sağlık eğitiminde bir planlamaya gidilerek eğitim almış ancak alanında iş bulamayan sağlıkçı ayıbından Türkiye kurtulmalıdır.”

 

Başa dön tuşu