ÜNİVERSİTE

70 KBB Uzmanı Kadavra Üzerinde Ameliyat Yaptı.

İlk gün Kadavra üzerindeki kurslar Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi laboratuvarlarında 70 kursiyer takip ederken, ikinci gün ise Video konferans sistemi ile 400’e yakın katılımcının takip ettiği konferanslarda 100’ün üzerinde konuşmacı bilimsel sunum yaptı.

 

Eğitimler Kadavralar Üzerinde Uygulamalı Olarak Verildi.

 

KBB alanında dünyaca ünlü bilim insanlarının katılımıyla gerçekleştirilen konferanslarda birçok konu ele alındı. Etkinlik kapsamında birçok kurs da düzenlendi. Bu yılki kurslarda Rinoplasti, Endoskopik Sinüs Cerrahisi ve Kafa Tabanı konuları ele alındı. Kurslarda en önemli özelliği ise kadavra üzerinde birebir eğitim verilmesi oldu.

 

70 KBB Uzmanı Kadavra Üzerinde Ameliyat Yaptı.

 

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Kulak Burun Boğaz Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Özdemir 16. Video Konferanslar Kongresi’nin son 5 yıldır Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde düzenlendiğini belirterek, yurt dışından ithal ettikleri kadavralar üzerinde uzmanların çalışma olanağı bulduğunu söyledi.

 

Özdemir, “Ulusal düzeyde yapılan toplantılara kadavra üzerindeki kurslarda 70 genel konferanslara ise 400 KBB Uzmanının katıldığına vurgu yaparken, Kursların amacının KBB Uzmanlarının hasta üzerinde ameliyat yapmadan önceki eğitim düzeylerini dahada ileriye taşımak olduğunu ifade etti.

 

1 Kadavra Üzerinde 2 Asistan Ameliyat Yaptı.

 

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Kulak Burun Boğaz Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Çukurova KBB Derneği Başkanı Prof. Dr. Ülkü Tuncer ise yapılan kurslarla ilgili en büyük desteği Çukurova Üniversitesi’nden aldıklarını belirterek, kadavra diseksiyon kurslarının da bilimsel etkinlikte olmasının ayrıcalık olduğunu söyledi. Uzman ve asistanların KBB ameliyatlarını en ince ayrıntısına kadar yaptığını hatırlatan Prof. Dr. Ülkü Tuncer kurslarda 1 kadavraya 2 asistanın çalışma olanağı bulduğunu söyledi. 

 

Bu yılki kurlarda ele alınan Rinoplasti, Endoskopik Sinüs Cerrahisi ve Kafa Tabanı konularına Prof. Dr. Ülkü Tuncer, Prof. Dr. Süleyman Özdemir ve Doç Dr. Özgür Tarkan koordinatörlük yaptı.

Başa dön tuşu