VALİLİK

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MESAJI

Toplumun ve ailenin temel yapı taşı olan kadınların şiddete maruz kalmadığı, ezilmediği, ayrımcılığa tabi tutulmadığı ve istismar edilmediği bir dünya oluşturmaya katkı sağlamak; yöneticiler ve idareciler başta olmak üzere toplumun tüm dinamiklerinin en önemli görevi ve sorumluluğu olmalıdır.

 

Kadının toplumdaki konumunun geliştirilmesine yönelik özellikle son yıllardaki farkındalığın artıyor olması, devletimizce kadınların bireysel hak ve özgürlüklerine yönelik pozitif tutumu, ülkemiz adına olumlu ve sevindirici bir gelişmedir.

 

Kadınlarımızın sosyal statülerinin iyileştirilmesi, yaşamın her alanında daha iyi temsil edilmesi, bireysel hak ve özgürlükleri konusunda bilinçlendirilmesi, toplumsal mücadelede daha cesur davranabilmeleri için gerekli desteğin verilmesi, başta kamu otoritesi olmak üzere toplumun tüm kesimlerinin öncelikli ve hayati derecede önemli görevidir.

 

Kadınlarımıza yönelik ayrımcı, dışlayıcı ve şiddet içeren uygulamalar sona erdirilebildiğinde, tüm kız çocuklarımız eğitimin her seviyesinden yararlanabildiğinde, kadınlarımıza hak ettikleri saygı gösterildiğinde, bu konuda gerekli toplumsal bilinç sağlandığında, ülke ve millet olarak geleceğe çok daha güvenle bakabileceğimiz muhakkaktır. Bizlerin, bu konuda üzerimize düşen görevleri layıkıyla yerine getirmek konusundaki azim ve kararlılığımız en üst seviyededir.

 

Bu duygu ve düşüncelerle, ülkemiz ve tüm dünya kadınların günlerini can-ı gönülden kutluyorum. 

 

Kadınlara yılın bir günü değil, yılın tüm günlerinde hak ettikleri değerin verilmesi temennisiyle kadınlarımıza saygılarımı sunuyor, sağlık ve mutluluklar diliyorum.

Başa dön tuşu