ÜNİVERSİTE

87 LİK SAKİNE TEYZEYE HAYATİ OPERASYON

Ancak son yıllarda tıp dünyasında yaşanan gelişmeler ve cerrahi alanda eğitimini başarıyla tamamlamış alanında uzmanlaşmış kadrolarla bu konudaki başarılı merkezler de ortaya son derece başarılı sonuçlar çıkıyor.

 

Yaşlı Cerrahisi konusunda bu başarılı merkezlerden biriside Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Genel Cerrahi Kliniği. Bulantı, Kusma ve Büyük Abdest yapamama şikayetiyle ve hayati tehlike şüphesiyle acile gelen 87 yaşındaki Sakine Kolay’a  Balcalı Hastanesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. İsmail Cem Eray tarafından Araştırma Görevlisi Doktor Uğur Topal ile birlikte hemen açık olarak operasyon yapıldı.

 

Operasyonda Sakine Teyze’nin kalın bağırsağının yarım metrelik kısmı alındı. Yapılan diğer işlemlerin ardından da sağlığına kavuşan hasta klinik şartlarında taburcu edildi.

 

87 yaşında sağlığına kavuşan Sakine Kolay kendisini sağlığına kavuşturan ekibe teşekkür ederek ailesi ve doktorlarıyla birlikte mutluluk fotoğrafı verdi. Kolay uzun süredir sıkıntılar yaşadığını yaşının ilerlemesinden dolayı da bu sıkıntıların tedavisinin zorlaştığını ifade ederek şuan yeniden hayata tutunmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti.

 

Balcalı Hastanesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi  Yard. Doç. Dr. İsmail Cem Eray ise özellikle yaşlı hastaların cerrahi operasyonları konusunda son derece olumlu gelişmelerin yaşandığını operasyona uygun olunması konusunda hastanın yaşına çok fazla bakmadıklarının altını çizdi. Sakine Kolay’a yapılan operasyonun geldiği sağlık şartları ve yaşı itibariyle oldukça zor olduğunu dile getiren Eray, Sakine Teyze’yi sıkıntılarından kurtulmuş olarak taburcu etmenin mutluluğunu yaşadıklarını sözlerine ekledi. Eray ayrıca Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi Genel Cerrahi Kliniği olarak bir çok alanda olduğu gibi yaşlı cerrahisi konusunda da son derece yüksek bir başarı yüzdesine sahip olduklarını vurguladı.

Başa dön tuşu