ÜNİVERSİTE

II. Çukurova Üniversitesi Kadın Doğum Günleri Tamamlandı.

Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan ve HiltonSa’da gerçekleştirilen açılış törenine Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Elekcioğlu, ÇÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar Hilmi Özbarlas akademisyenler, davetliler ve konusunda uzman doktorlar katıldı.

 

Prof. Dr. Vardar; “ÇÜ Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Avrupa Kadın Doğum Borduna Akredite Oldu.”

II. Çukurova Üniversitesi Kadın Doğum Günleri/2018’in açılış konuşmasını yapan Kongre Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ali Vardar, “Geçen yıl böyle bir toplantı yapmak amacıyla yola çıktığımızda böylesine bir ilgi ve destekle karşılaşacağımızı tahmin etmemiştik. Gerek bölgemizde çalışan meslektaşlarımız gerekse ulusal ve uluslararası tıbbi ilaç ve cihaz üreten kuruluşların bölge temsilcilikleri böyle bir toplantı fikrini coşkuyla karşıladılar. Bölgesel olarak önemli bir boşluğu doldurduğumuzu fark ettik. Aldığımız bu destekle daha coşkulu, gerek bilimsel gerekse sosyal açıdan daha zengin içeriklerin olduğu bir toplantı yapmayı hedefledik.” dedi. Prof. Dr. Vardar ayrıca, Çukurova Üniversitesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalının Avrupa Kadın Doğum Birliği’ne akredite olduğunu belirterek 2 yıllık bir sürecin sonunda asistan eğitimlerini Avrupa Birliği standartlarında vereceklerini söyledi. 

 

Dekan Prof. Dr. Özbarlas: “Kadın Doğum Bölümü Bize Öncülük Yaptı.”

ÇÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar Hilmi Özbarlas ise, Çukurova Üniversitesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalının yaptığı başarılı çalışmalarla dekanlık olarak övünç duyduklarını belirterek, “ Tıp Fakültesi bu yılın başında akredite olurken bizim öz değerlendirme raporumuzun eğitim programı bölümünde kadın doğum staj şemasını örnek olarak vermiştik. Bunun hemen arkasından akreditasyon kuruluşuna akredite olduk. Kadın Doğum Bölümü bize öncülük yaptı.” dedi.

 

“ÇÜ Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı 45 Yıllık Geçmişi, Bilgi ve Birikimiyle Bölgemizde Öncü”

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Elekcioğlu ise, Çukurova Üniversitesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalının 45 yıllık bir geçmişi ve bilgi birikimiyle bölgemizin kendi konusunda önde gelen kurumlarından biri olduğunu söyledi. Prof. Dr. Elekcioğlu, “Zaman içerisinde farklılaşarak günümüzde doğum içeriği, jinekolojik onkoloji ve infertite alanlarında hizmet sunan bir kliniktir. Tedavi edici kimliği yanında uzman ve asistan eğitiminde de çok ciddi bir aşama kaydeden Kadın Doğum Kliniğimiz Avrupa Kadın Doğum Bordu tarafından asistan eğitimi konusunda akredite olmuştur. Dekanlığımızı ve kliniğimizi Rektörlük adına kutluyorum.” dedi.

 

Oturumların Yanı Sıra Obstetrik Usg ve Jinekolojik Usg Kursuda Verildi.

Açılış konuşmalarının ardından 8 oturumda İnfertilite, Kolposkopi, Obstetrik, Jinekoloji, Endoskopi başlıklarında sunumlar yapılırken sözlü sunumların ardından ayrıca 2 oturumda Ebelik Ve Hemşirelik sunumları da yapıldı. Kongre süresince katılımcılara Obstetrik Usg ve Jinekolojik Usg Kursuda verildi. 

Başa dön tuşu