SANAT

INDIA BANKASI

India Bankası” adlı oyun ilk gösterimini 21 Şubat 2017 Salı günü (dün) H.Ö.Sabancı Kültür Merkezi Sahnesi’nde İl protokolü ve seyircilerin katıldığı gala ile gerçekleştirdi.

      

Sebastien Thiery’nin yazdığı, Olcay Poyraz’ın dilimize çevirdiği iki perdelik absürt komedi “India Bankası” adlı oyunu Murat Çidamlı yönetti.

     

Fransa’da para çekmek için banka şubesine giren varlıklı bir emlakçı, bankanın Hintli bir şirket tarafından satın alındığı gerçeğini öğrendiğinde, kendini içinden çıkılmaz bir kapana hapsedilmiş olarak bulur. Bu kapandan kurtulması için çok yüksek bir bedel ödemesi gerekecektir.

 

Küresel, çok uluslu vahşi kapitalizmin sadece ekolojik dengeyi, yoksulları ve geri kalmış ülkelerin halklarını değil, modern-burjuva bireylerin hayatlarını ve ahlaki değerlerini de nasıl ele geçirdiğine ve “yoksullaştırdığına’’ dair absürt bir komedi olan oyunun dekor tasarımı Savaş Çevirel’e, kostüm tasarımı Çevren Sarayoğlu’na, ışık tasarımı Serhat Akın’a, koreografisi Serbülent Biçer’e ve müzikleri Onur Yüce’ye ait.

       

Oyunda,  Gökhan Doğan, Murat Aslan, Burçin Börü, Özlem Kaya, Meryem Asil, Eda Altunkara ve Ercan Uslu rol alıyor.

      

“India Bankası” 21 Şubat – 04 Mart tarihleri arasında H.Ö.Sabancı Kültür Merkezi’nde gösterimde olacak.

Başa dön tuşu