BÜYÜKŞEHİR

AB büyükelçilerine ‘sevgi motifli’ kilim

Başkan Sözlü, Türk kültüründe kilimlerin dili olduğunu vurgulayıp, “Adana’nın Saimbeyli İlçesi’nde dokunan kilimlerinin motiflerinde sevgi vardır. Büyükelçiler, bu kilimleri evlerinin girişlerine sersinler ve Türkiye’yi hiç unutmasınlar” dedi.
Çukurova’da Avrupa Birliği (AB) Çalışmalarına Yönelik Kapasitenin Güçlendirilmesi Projesi’nin tanıtımı için AB Bakanı Adana Milletvekili Ömer Çelik’in davetlisi olarak Adana’ya gelen AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger ve üye ülkelerin Ankara büyükelçileri, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’yü makamında ziyaret etti.
“AB, TÜRKİYE’NİN TERÖRLE MÜCADELESİ İYİ ANLAMALI VE DESTEK VERMELİ”
Başkan Hüseyin Sözlü, misafir ettiği AB üyesi 25 ülkenin büyükelçisine Türkiye’nin terör örgütlerine karşı verdiği mücadeleyi, darbe kalkışması sürecini ve Suriye’deki iç savaşın yansımalarını değerlendirdi.
Türkiye’nin olağanüstü bir süreç yaşadığını vurgulayan Başkan Sözlü, “Türkiye’nin terörle mücadelesini sürdürürken, yüksek demokrasi ve hukukun egemenliğinden vazgeçmemiştir. Avrupalı dostlarımızın terörle mücadelede çok canı yanan ve ağır bedeller ödeyen Türkiye’yi daha iyi anlamasını ve samimiyetle yanında olmasını istiyoruz” dedi.
Başkan Sözlü, vatandaşlarının can güvenliği ve ülkenin geleceği için tedbirler alan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği çağdaşlaşma rotasından sapmadan ilerleyeceğini olan inancını dile getirdi.
BERGER, BOMBALI SALDIRI VE YURT YANGININDAN DOLAYI TAZİYE DİLEDİ
AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger ise Adana Valiliği’ne yönelik bombalı terör saldırısında 2 kişinin ölümü, 33 kişinin yaralanması, Aladağ İlçesi’ndeki kız öğrenci yurdunda çıkan yangında 12 kişinin hayatını kaybetmesinden duyduğu üzüntüyü bildirdi. Ankara’da bulunma nedenlerinin Türkiye’yi daha iyi anlayabilmek olduğunu ifada eden Berger “Türkiye ve Avrupa, teröre karşı birlikte mücadele vermek durumundadır. Sizlerin de yaptığı gibi bizler de teröre karşı mücadeleyi hukuk çerçevesi içinde veriyoruz” değerlendirmesini yaptı. Berger, Suriye’deki içsavaş nedeniyle ülkelerini terk eden Suriyelilerin Adana’da barındırılmasından dolayı da Başkan Sözlü’ye şükranlarını sundu.
“SAİMBEYLİ KİLİMLERİ SEVGİYİ ANLATIR”
Başkan Sözlü, ziyaret anısına Büyükelçi Berger’e Atatürk heykeli, plaket ve el dokuması Saimbeyli kilimi hediye etti. Türk kilimlerindeki motiflerin anlam taşıdığını ve Saimbeyli kilimlerinin sevgi mesajları verdiğini vurgulayan Başkan Sözlü, “Adana’nın Saimbeyli İlçesi’nde dokunan kilimlerinin motiflerinde sevgi vardır. Büyükelçiler, bu kilimleri evlerinin girişlerine sersinler ve Türkiye’yi hiç unutmasınlar” dedi.
Başkan Sözlü, misafir ettiği Slovakya, Letonya, İrlanda, Slovenya, Polonya, İtalya, Finlandiya, Lüksemburg, Bulgaristan, Avusturya, Hollanda, Çek Cumhuriyeti, Litvanya, Fransa, Hırvatistan, Macaristan, İsveç, Portekiz, Estonya, Danimarka, Yunanistan, Romanya, İngiltere, Almanya, Belçika büyükelçileri ile İspanya’nın Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı ve Birinci Müsteşarı’na da Adana hatırası olarak Saimbeyli kilimi armağan etti. Slovakya’nın Ankara Büyükelçisi Anna Turenicova da heyet adına hediye olarak çay fincanı sundu.
Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu’nu belediye binasının önüne kadar uğurlayan Başkan Sözlü, burada birlikte anı fotoğrafı da çektirdi.

Başa dön tuşu