GENEL

ABART EGZOZA GEÇİT YOK

Standart dışı, abart egzoz kullanımının çevreye verdiği rahatsızlık nedeniyle vatandaşlardan gelen şikâyetler üzerine, sorunun kesin çözümü için il merkezindeki yollarda uygulama noktaları oluşturularak,  yoğun ve etkin trafik denetimleri yapılarak gerekli müeyyidelerin uygulanması ile ilgili çalışmalar aralıksız devam ediyor.

Abart egzoz taktırarak vatandaşların huzurunu kaçıran ve gürültü kirliliğine neden olan araçlar üzerinde Adana İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince il merkezinde 2018 yılı içerisinde yapılan denetimlerde;  toplam 605 araç sürücüsüne 142.175 lira para cezası uygulandı.

Trafik denetimlerinde abart egzoz takarak araç kullanımın tespitinde, araç sürücüleri hakkında 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun 30/1-b maddesi gereğince 235 lira idari para cezasıuygulanarak, araç sahibine eksikliğini gidermesi için 2918 Sayılı KTKY 125'inci maddesi gereği 3 gün süreli izin veriliyor. Geçici süreli izin verilen araçların, tescil plakaları ilgili trafik birimlerince plaka tanıma sistemi kaydı yapılarak, 3 günlük süre sonunda eksikliğini gidermeden, karayolunda seyir ettiği tespit edilenler hakkında gerekli cezai işlem uygulandıktan sonra araç trafikten men ediliyor.

Yetkililer, gürültü kirliliğine yol açacak egzoz kullanan motosiklet ve otomobiller üzerinde denetimlerin aralıksız devam edeceğini belirterek, bu tür araçların kullanımına kesinlikle izin verilmeyeceğini bildirdiler. 

Başa dön tuşu