GENEL

Abdi İpekçi’yi 41.yıldönümünde saygıyla anıyoruz

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir yönetim kurulu adına yaptığı açıklamada; 41 yıl önce gerçekleştirilen Abdi İpekçi suikastının tüm yönleriyle aydınlatılalamasının basın özgürlüğüne yönelik bir tehdit olduğuna dikkat çekti.

Başkan Esendemir, ‘’Evinin önünde uğradığı suikast sonucu 1 Şubat 1979’da aramızdan ayrılan, Milliyet Gazetesi Genel Yayın Müdürü ve Başyazarı Abdi İpekçi’yi ölümünün 41.yıldönümünde anıyoruz. Aradan bunca yıl geçmesine rağmen bu hain saldırının aydınlatılamaması, perde arkasındaki güçlerin ve derin ilişkilerin ortaya çıkarılamaması; demokrasimiz ve basın özgürlüğü açısından hala bir tehdittir’’ dedi.

ÇGC Yönetim Kurulu Başkanı Esendemir mesajında şu görüşleri dile getirdi;

Mesleğimizin sembol isimlerinden olan ve karanlık güç odakları tarafından katledilen Abdi İpekçi; halkın haber alma, bilgi edinme, gerçekleri öğrenme hakkı doğrultusunda görevini layıkıyla yerine getiren basın emekçisiydi.

Mesleki değerleri ön planda tutan, emekten, insan hak ve özgürlüklerinden yana kalemini kullanan, araştırmacı gazeteciliğinin yanı sıra kamu yararını da gözeten önemli bir gazeteciydi.

Basın ve İfade özgürlüğünün savunucusu olan Abdi İpekçi’nin varlığını kendileri için tehdit olarak gören şer odakları, bundan 41 yıl önce menfur bir suikastı gerçekleştirdi. Kendi menfaatleri için basını hedef gösteren, halktan ve özgürlüklerden yana olan basını susturacaklarını sanan odaklar bir kez daha yanılıyor.

Çalışma koşulları zorlaştırılan, haber peşinde koşarken bir çok engelle karşılaşan basın çalışanları, her türlü zorluğa ve engellere rağmen görevini yerine getirmekten asla kaçınmayacak, bir an bile tereddüt etmeyecek, mesleki değerleri ön planda tutarak, tüm baskılara, şantajlara ve zindan tehditlerine rağmen; susmayacak ve asla susturulamayacaktır.

Mesleğimizin sembol isimlerinden Abdi İpekçi’yi vefatının 41.yıldönümünde anıyor, bu menfur suikastın tüm yönleriyle birlikte ortaya çıkarılmasını, sorumluların bağımsız yargı önünde hesap vermesini istiyoruz.’’

Başa dön tuşu