SEYHAN

Acınıza Ortak Olmaya Geldik

Adana’nın Aladağ ilçesinde yaşanan ve 11 öğrenci ile 1 görevlinin yaşamını yitirip, 22 öğrencinin de yaralandığı facianın ardından Seyhan Belediyesi’nin bölgeye başlattığı yardım çalışmaları devam ediyor. Göreve geldiği günden bu yana “İnsanlığın ihtiyaç duyduğu her yerde” sloganı ile yola çıkan Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın yardımları Aladağ’da da devam ediyor. Geçtiğimiz hafta toplanan Seyhan Belediye Meclisinde oy birliği ile alınan kararla mağdur ailelere 200 bin lira nakdi yardım yapılması karara bağlanmıştı. Alınan kararla dağıtılacak yardım bizzat Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ile yapıldı. Başkan Karalar’a Ak Parti Meclis üyesi ve aynı zamanda Grup Başkan Vekili Yalçın Limoncu ile birlikte ilgili Başkan Yardımcısı Türkan Eşli ve ilgili müdürler eşlik etti.

 

Aladağ’da yaşanan acının dindirilecek kadar küçük olmadığını belirten Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, acılara ortak olmak için yardımları dağıtmaya bizzat kendisinin geldiğini söyledi. Başkan Karalar,”Bu yaşanılan unutulacak bir acı değil! Ülkemizin üzerinde kara bulutlar dolaşıyor. Her sabah ürkerek uyanıyoruz. Allah ülkemize zeval vermesin. Temennimiz odur ki; eski günlerde olduğu gibi kardeşçe, barış içerisinde huzurlu ve mutlu yaşayalım. Biz Aladağ haberini alır almaz meclisimizden oy birliği ile yardım yapma kararı aldık. Acıyı dindirmek, açıyı unutmak mümkün değil çok büyük bir acı bu.  Ama bir nebze acınıza ortak olabilir miyiz diye düşündük ve geldik. Acınızı sindirmek kolay değil. Allah sabır versin” ifadelerini kullandı.

 

Yangın faciasında yaralan ve vefat eden çocukların ailelerine nakdi yardımın yanı sıra Seyhan Belediyesi’nin ve hayırsever vatandaşların belediyeye ulaştırdığı kışlık kıyafetlerde dağıtıldı. Başkan Karalar, köylerde yaşayan çocuklara oyuncakta dağıttı. Gün boyu köyleri tek tek dolaşıp yardımları halka dağıtan Başkan Karalar, akşamda ailelerin sofrasına konuk oldu.

Başa dön tuşu