GENEL

ADALETİN, DEMOKRASİNİN VE TOPLUMSAL BARIŞIN SAĞLANMASI EN BÜYÜK DİLEĞİMDİR

Yeni bir yıl, yeni bir başlangıç, yeni bir umut demektir. Her yeni yıl, canlanan umutların, özlemlerin, beklentilerin, mutlu yarınların habercisidir. Yeni yılda en çok ihtiyacımız olan şey, adaletin, toplumsal huzurun ve barışın, birliğimizin ve kardeşliğimizin korunması ve güçlenmesidir. Her şeyin en iyisine, en güzeline layık olan meslektaşlarımın ve yurttaşlarımızın yeni yıla huzur ve güven içerisinde girmesini temenni ediyorum” dedi.

 

Av. Küçük, mesajında şu ifadelere yer verdi:

 "Hukuk devletinin daha da ağır yara aldığı, hukuk güvenliğinin kalmadığı, yargı bağımsızlığı ve yargıç tarafsızlığının sağlanamadığı, evrensel hukukun ana değerlerinden biraz daha uzaklaşıldığı, adil yargılama ilkesinin zedelendiği, adalete erişimin engellendiği, düşünce, ifade ve basın özgürlüğünün, savunma hakkı ile diğer temel hak ve özgürlüklerin kısıtlandığı, sınırlandırıldığı OHAL ve KHK'lar karanlığında olağanüstü kötü bir yıl geçirdik. Daha önce de ifade ettiğimiz gibi adı her ne olursa olsun, getirilmek istenen düzenlemeler, tek adam iradesiyle Türkiye’yi ortaçağ karanlığına sürükleyecek düzenlemelerdir. Bugün ülkemizde korku imparatorluğu ortamı oluşturulmuştur. Ama umudumuzu yitirmeden, Edebiyatımızın büyük şairi Nazım Hikmet'in, "Umut güneşte saklı / Umut edenler haklı / Umut insanın hakkı " dizelerinde söylediği gibi, biz de o her daim umudu canlı tutacağız."

 

"DEMOKRATİK, PARLAMENTER SİSTEM GÜÇLENDİRİLMELİDİR"

Av. Küçük, sözlerini şöyle tamamladı:

“Türkiye’nin terörden önce ele alması gereken öncelikli sorunu hukuk devleti ve demokrasidir.  Yetkileri her geçen gün kısıtlanmaya çalışılan millet iradesinin tecelli noktaıs TBMM'nin işlevsel kılınarak, demokratik parlamenter sistem güçlendirilmelidir. Güçlü bir parlamento ile de temel insan hak ve özgürlüklerini ana eksenine oturtan kavrayıcı, kapsayıcı çağdaş bir Anayasa yapılmalıdır.

 

Adana Barosu olarak, yeni yılda da adaletin tecellisi için üzerimize düşen tüm sorumluluğun bilinciyle aynı kararlılıkla, hukukun ve insan yaşamının her alanında varlığımızı ortaya koyacağız. Her daim mağdurun ve mazlumun yanında olacağız. Bu duygularla başta kıymetli meslektaşlarımın ve tüm yurttaşlarımızın yeni yılını en içten dileklerimle kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Başa dön tuşu