GENEL

Adana Alevi Platformu, ÇGC’yi ziyaret etti

Ziyarete Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Başkanı Şükrü Gedik, Dersimliler Derneği Başkanı Metin Çelik, Alevi Kültür Derneği Adana Şube Yöneticisi Muzaffer Hüngül, Vartolular Dernek Başkanı Fevzi Alan, Hacı Bektaş Veli Vakfı Yöneticisi Mehmet Öz, Ehlibeyt Kültür Derneği Başkanı İsmail Büyüktaş, Bulamlılar Derneği Başkanı Yılmaz Parlak, Yüreğir Cem Evi Başkanı Mümin Uray, Akdeniz Vakfı Başkanı Ulvi Güvercin katılırken, Adana Alevi Platformu Dönem Sözcüsü Metin Çelik Alevilerin talepleri ve sorunları hakkında ÇGC Başkanı Cafer Esendemir’e bilgi verdi.

 

Çelik, siyasi partilerin, demokratik hayatın vazgeçilmezlerinden olduğunu belirterek, ‘Siyasi partiler seçim beyannameleriyle, ülkeyi –toplumu hangi kriterler dahilinde yöneteceklerini taahhüt ederler. İktidar partisi de; 15 yıllık siyasi kariyerinde böyle yapmıştır. Ülkenin yakın geleceği hakkında, 2002 yılı seçim beyannamesiyle aşağıda birkaç pasajını aktardığımız çok kıymetli tesbitleri olmuştur.

 

Bu taahhüt ve iddiaları anlamlı bulan ülkemiz insanları, hükümet etme düzeyinde iktidara gerekli desteği sunmuştur. Bunlardan biri, çağdaş dünyaya daha fazla kapı aralayan, Avrupa Birliği değerleriyle entegre olma taahhüdü idi.

 

Diğerleri ise, adalet ve hukuku önceleyen, insan haklarını temel hak olarak gören, siyaset yapma alanını genişleten, yerel yönetimleri güçlendiren, sivil topluma alan açan-cesaretlendiren, denetilmeyi ve şefaflığı esas alan, siyasi kayırmacılığı red eden, siyasi yakınlıktan kaynaklı imtiyaz alanlarını daraltan, yurttaş bazlı hizmet sunmayı taahhüt eden çabalardır.Bu çabaları da biz Aleviler kıymetli çabalar olarak değerlendirdik.’dedi.

 

Çelik bu çabaların ve taahhütlerin yerine getirilmediğini iddia ederek, “Bugüne geldiğimizde, İktidar partisinin 2002 yılında, Seçim Beyannamesi üzerinden topluma karşı taahhütte bulunduğu –savunduğu değerler aksine, son dönem uygulamalarıyla, Türkiye’nin önümüzdeki yıllarda nasıl ve hangi temel kriterler ve iddialarla yönetileceğine baktığımızda,15 yıl öncesinin Türkiye’sinin çok gerisine düştüğünü ifade etmek zorundayız.Bulunduğumuz nokta, ülkemizin bulunması gerektiği nokta değildir. Bundan mutlu değiliz. Seçim beyannamesine bağlı kalmak her şeyden önce “ahlaki” bir sorundur. Sorunlar yaratarak, sorunlar üzerinden mazeret üretmek, geriye düşmek, siyasetin yapmayacağı tek şeydir. Tersi durum kendisini ve savunduğu değerlerin inkarıdır. Bugün Ülkemizde yaşadığımız dramatik manzara budur” dedi.

 

ÇGC Başkanı Cafer Esendemir ise Alevilerin ülkenin aydınlık yüzleri olduğunu belirterek, “Alevi toplumunun çağdaş, laik, demokratik yapısı ve her insana can olarak bakması ülkemiz açısından da önemlidir. Bu nedenle Adana Alevi Platformu olarak yaptığınız ziyaretten dolayı teşekkür ederiz” diye konuştu.

 

Adana Alevi Platformu’nun ziyaretinde ÇGC Başkanı Esendemir’in yanı sıra ÇGC Genel Sekreteri Ömer Üney de hazır bulundu.

 

Başa dön tuşu