SPOR

ADANA BAROSU KOŞUSUNU BECERİKLİHAN KAZANDI

3 yaşında İngiliz taylarına mahsus  koşuya tamamı erkek 7 safkan katıldı. Mehmet Arslan’ın sahibi, Zahide Üçeş’in yetiştiricisi, Mustafa Karagüney’in de antrenörü olduğu BECERİKLİHAN jokeyi Ahmet Çelik ile koşunun galibi olmayı başardı. 
 
Kum pistte 1400 metre mesafede gerçekleşen yarışın birincilik ikramiyesi ise 76.500,00 TL. olarak belirlenmişti. Galip safkanın uzak farkla gerisinde ikinciliği kazanan isim ise SUMEL HAN oldu. Onun arkasında iç kulvardaki ROYAL AVSAR üçüncü, PASTOR ise dördüncü olarak yarışmayı tamamladı.
 
KUPAYI BARO GENEL SEKRETERİ AV. SEMİH GÖKAYAZ VERDİ.
 
Yarışın ardından düzenlenen kupa töreninde; kazanan atın sahibine vekaleten Halil Demir’e kupasını Adana Barosu Genel Sekreteri Av. Semih Gökayaz verdi.
 
Av. Semih Gökayaz törende yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı;
“Bugün 12. kez koşulan Adana Barosu Koşusu artık geleneksel hale gelmiştir. Burada bulunmaktan gurur duyuyoruz.”
 
“TJK ATLARA VE ATÇILIĞA SAHİP ÇIKMAKTADIR”
 
Bizler burada atlara, atçılığa gösterdiğimiz ilgi ile aslında Büyük Atatürk’ün mirasına sahip çıkıyoruz. Milli mücadele sırasında atların oynadığı rol, bir cepheden bir cepheye komutanları ve askerleri taşıyan atlar, Atatürk için kuruluş yıllarında da vazgeçilmez olmuştur. Milli mücadele sırasında bindiği Çankaya ve nişan hediyesi olarak Latife hanıma verdiği Sakarya, Atatürk için çok kıymetli atlardı.
Cumhuriyet kurulduktan sonra atçılığın profesyonel bir duruma gelmesi için de çaba harcayan Büyük Atatürk, 1932 yılında bizzat ilgilenerek atçılık tarihinde birçok efsane atın orjini olan Baba Kuruş ve Baba Sa’d’ı yurda getirtmiş ve atçılık tarihinde bir dönüm noktası olmuştur. Atçılık, Cumhuriyetin kurulmasıyla kültürümüzün bir parçası olmuştur.
 
TJK VE AT SAHİBİNİ KUTLADI
 
Türkiye Jokey Kulübü, Atatürk’ün mirasına ve bu kültürün yaşanmasına en güzel şekilde sahip çıkmaktadır. Bu nedenle TJK yöneticilerini ve çalışanlarını kutluyorum.
 
Bugün, Büyük Atatürk’ün mirasına sahip çıkma adına yapılan Adana Barosu Koşusunu kazanan Beceriklihan’ın sahibi kutluyorum. Çok keyifli bir yarış oldu. Bundan sonraki koşu hayatında da başarılar diliyorum.” 
 
Adana Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Miyeser Önemli, antrenöre vekaleten yine Halil Demir’e çiçek verdi.
 
Adana Hipodrom Müdürü Feyyaz Bora Güralp’e ise Adana Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Sinem Tanrısınatapan bir buket çiçek takdim etti.
 
Şeref Tribünü'ndeki kupa törenine davetliler ve Baro Yönetim Kurulu Üyeleri Av. Timur Ortatepe, Av. Mert Kuşdemir ile çok sayıda avukat katıldı.

Başa dön tuşu