GENEL

ADANA BAROSU MENSUBU AVUKATLAR ADALET MİTİNGİNE KATILDI

Anamuhalefet partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından ülkemizde yaşanan tüm hukuksuzlukları protesto etmek ve adalet arayışı için yürüyüş kararı alınmıştı ve çağrıda bulunulmuştu.

İstanbul’da 09.07.2017 Pazar günü saat: 18.00’da yapılan ve birçok sivil toplum kuruluşu ile sanatçılarımızın da yer aldığı “adalet” mitingine büyük ve coşkulu katılım sağlandı. Adana Barosunun katılım çağrısı üzerine Baro mensubu avukatlar "adalet" yürüyüşünün finaline ve mitinge katıldılar.

Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük, demokrasinin ve hukuk devletinin OHAL ve KHK’lar gölgesinde ağır yara aldığını belirterek, “Yargı bağımsızlığı hukuk güvenliği demektir. Yargı bağımsızlığı, bir hâkimin verdiği karar ve düşüncesinden dolayı sürgün edilmemesi demektir. Adalet ekmek, su ve hava kadar gereklidir. Bir toplumun ayakta kalabilmesi için, hukuk en önemli unsur ve ihtiyaçtır. Hukuk olmazsa hiçbir şey olmaz ve hukukun üstünlüğü mutlaka yaşama geçmeli, insanlar kendini hukukun ellerine rahatça bırakabilmektedir. Ülke olarak bunu sağlayabilmemiz gerekiyor. Şimdi Türkiye’nin ana muhalefet partisi lideri, bu gerçekliğe ışık tutan bir yürüyüş ve eylem yaptı.

 

Bu evrensel talep ve barışçıl yürüyüş ülkemizde ve dünyada büyük ses getirmiştir. Artık bundan sonraki siyasi iktidarın, tek adam ve parti devleti bakışını, otoriter / totaliter uygulamaları bırakıp, kamusal yaşamı ve elbette yargıyı keyfiliklerden arındırarak, liyakat esasına dayalı hale getirme, şeffaf ve denetlenebilir hukuk devletini yaşama geçirme ve adalet kavramını yaşama geçirme zorunluluğu bulunmaktadır” dedi.

 

Avukatların her zaman adalet aradıklarını ifade eden Av. Küçük, “ “Adalet”, “hukuk devleti”, “demokrasi” söz konusu olduğunda ilk söz söyleyecek kişiler hukukçular, avukatlar ve barolar olacaktır. 
 

 

Hukukçuların, avukatların ve baroların her zaman sahip çıkacağı adalet kavramına ve arayışına herkes sahip çıkmalıdır. Böylesine büyük bir farkındalığın ortaya çıkarılması konusunda, kim nerede, nasıl eylem yapıyorsa, orada olacağız. Orada olmalıyız dedik ve baro olarak her aşamasında katılım gösterdik. Baro Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri ile adalet yürüyüşüne Sakarya bölümünde katılarak destek veren Adana Barosu, dün de yürüyüşe ve mitinge mensubu meslektaşlarımızla katılım sağlayarak adalete sahiplenmesini kurumsal kimliğiyle ortaya koymuştur. Hassasiyet ve sorumluluk göstererek, zaman ayırarak, emek sarf ederek adalet yürüyüşüne katılan ve baromuzu temsil eden tüm meslektaşlarıma teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Başa dön tuşu