GENEL

ADANA BAROSUNDA RUHSAT COŞKUSU YAŞANDI.

Baro Başkanı Av. Veli Küçük tarafından okunan yemin metni stajyer avukatlarca tekrar edildi, sonrasında genç meslektaşlarımız cübbelerini giyerek savunma mesleğine ilk adımlarını attılar.

Baro Başkanı Av. Veli Küçük, ruhsat alan meslektaşlarını, ailelerini ve staj yapılan büro avukatlarını kutladı, başarılar diledi. Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, 2.338 avukatı bünyesinde barındıran, 370 stajyer avukatıyla Türkiye’nin öncü ve 6. büyük barosu olduklarını vurguladı.

Av. Küçük, Avukatlık Kanunu'nun yasal vekalet ücretinin avukata ait olduğuna hükmeden maddesine ilişkin iptal başvurusunu bugün görüşecek olan Anayasa Mahkemesi'ne çağrıda bulundu.  "…karşı vekalet ücreti avukata aittir" dedi.

Av. Küçük, Yüksek Mahkeme daha evvel 2004/8 E. 2004/28 K. ve 2002/126 E. 2004/27 K. sayılı kararları ile iki kez söz konusu başvuruyu ret etmişti, bu kez bu başvuruyu usulden ret etmeliydi. "Vekalet ücretinin yasal dayanağı, Avukatlık Kanunu'dur. Bu ücret, avukatın hukuki yardımının karşılığı olan meblağı veya değeri ifade eder.

 

Aynı zamanda bir kamu hizmeti olan avukatın hukuki yardımının karşılığı olarak dava sonunda karşı tarafa yüklenecek vekalet ücretinin avukata ait olması, avukatlığın kamu hizmeti oluşunun sonucudur. Savunma mesleği yurttaşın adalete erişimden en önemli unsurudur. Türkiye Barolar Birliği ve Barolar arasında eşgüdüm ile hazırlanan Anayasa Mahkemesine gönderilmek üzere düzenlenen tepkimizi içeren mektubumuz, TBB, barolar ve baromuzca gönderilmiştir. Konunun en yakın takipçisiyiz. Kazanılmış haklarımızdan asla geri adım atmayacağız” diye konuştu.

 

Yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığının her zamankinden daha çok gerekli olduğunu ifade eden Av. Küçük, “Anayasa Mahkemesi Başkanının 30 Ağustos resepsiyonunda Cumhurbaşkanı’nın önünde ‘el pençe’ divan görüntüsü yüksek yargıyı yaralamıştır. Danıştay Başkanının Adli Yıl açılışında söylediği ‘yargı hiçbir zaman bu kadar bağımsız ve tarafsız olmamıştı’ cümle ülkemiz gerçekleri ile bağdaşmadığı gibi Anamuhalefet partisine değinerek açıklamalar yapılması talihsiz ve de yakışız olmuştur. Burada yüksek mahkeme üyelerine mutlaka ABD senato ve temsilciler meclisi toplantılarını izlemelerini tavsiye ediyorum. O toplantılarda en dikkat çekici olan taraf Yüksek Mahkeme üyeleri ABD başkanı için ayağa kalkmazlar, önlerini iliklemeye çalışmazlar, birlikte çay kesmezler. Orada yargı ve adalet çağdaş ülkelerde olması gerektiği gibi çalışmaktadır. ” dedi.

 

Törene Adana Barosu Başkanı Av. Veli Küçük’ün yanı sıra Baro Başkan Yardımcısı Av. Sabahattin Gümüş, Baro Genel Sekreteri Av. Semih Gökayaz, Baro Saymanı Av. İlknur Önal, Baro Yönetim Kurulu üyeleri Av. Nevzat Elçi, Av. Ümit Arif Özsoy, Av. Ayşe Duygu Özgüven, Av. Özge Doğan İşcan, Av. Hasan Alkan ve Av. Furkan Kılıç katıldı.

 

Törende, Beren Topçu Delibalta, Güliz Akkoç, Mehmet Burak Erol, Muhammet Uyduran, Emine Özarslan, Fatma Soydan, Zübeyir Gülmer, Mustafa Alper Şanlıer, İlayda Barcın, Yekta Güngör Ünal, Ferihan Farsak, Sevde Yiğiter, Mustafa Önen, Simin Baykal, Gülfer Yıldırım, Mehmet Emin Biberli, Gamze Erçökük, Aylin Akbulut, Emre Kaan Ünüvar, Fatma Merve Söyler, Merve Kaya, Havva Çetinel, Ömer Can, Berdan Çelikağ, Güney Bilici, Leyla Akdemir, Tuğçe Çörekçi, Mehmet Erdem Döş, Burcu Çoban, Habibe Ortoğlu, Emine Büşra Kaya, Ersin Kayalık, Yusuf Pozan, Umut Yağ, Süleyman Kılınç stajyer avukatlar ruhsatlarını aldı.

 

Cübbelerini ise, Av. Ali Topçu, Av. Vecihi Mert Kuşdemir, Av. Semih Gökayaz, Av. Didem Peri, Av. Neslihan Eğilmez Günay, Av. Prof. Dr. Mustafa Tevfik Odman, Av. Reşat İpekbayrak, Av. Veysel Emre Gelibolu, Av. Pelin Turhan Özsoy, Av. Mustafa Serdar Demirtaş, Av.Ezgi Merve Önelge, Av. Yusuf Özer, Av. Hasan Çetin, Av. Sakine Alev, Av. Mehmet Ataş, Av. Bora Vardar, Av. Banu Babaoğlan Birbiçer, Av. Zehra Akarpınar, Av. Mehmet Can, Av. Songül Yıldız Alkan, Av. Berfu Salıcı Yakıt, Av. Mehmet Ali Önal, Av. Niyazi Çörekçi, Av. Rıdvan Şahin, Av. Aytaç Er, Av. İbrahim Ateş, Av. Sabri Sarı ve Av. Volkan Böke, Av. Mahir Dönmez, Av. Kenan İskender ve Av. Lokman Hakim Temur giydirdi.

Başa dön tuşu