VALİLİK

ADANA BİLİM VE SANAT MERKEZİNE ZİYARET

Adana Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Sezai Sarpkaya’dan yapılan çalışmalar hakkında bilgiler alan Hanımefendi Beyhan Demirtaş, hazırlanan projeleri inceledi ve projelerle ilgili öğrencilerle sohbet ederek kendi fikirlerini öğrencilerle paylaştı.

 

İstanbul Teknofest 2018 teknoloji festivalinde Robotaxi kategorisinde 3. olan robot takımı ile Estonya’da gerçekleştirilen Robotex İnternational 2018 yarışmasında birinci olan robot takımı öğretmen ve öğrencilerini de tebrik eden Hanımefendi Beyhan Demirtaş, özel yetenekli öğrencilerin kapasitelerini en üst seviyede kullanmalarının ülkemizin geleceği açısından çok önemli olduğunu dile getirdi. Uygar dünyadaki yerimizi sağlamlaştırmanın şartının yeteneğin ve zekanın her zerresine sahip çıkmaktan geçtiğini belirten Hanımefendi Beyhan Demirtaş, ’’Adana Bilim ve Sanat Merkezi müdürümüze, birbirinden değerli öğrencilerimize ve bu pırlanta çocukların yeteneklerini bir sarraf titizliği ile işleyerek onların gelişimine katkı sağlayan kıymetli öğretmenlerimize başarılarından ve yaptıkları güzel çalışmadan dolayı teşekkür ediyorum.’’ dedi.

 

Bu tür merkezlerin yaygınlaştırılması gerektiğini ifade eden Hanımefendi Beyhan Demirtaş, atölye ve laboratuvarlarda yapılan etkinlik ve çalışmaları da incelemesinin ardından Adana Bilim ve Sanat Merkezinden ayrıldı.

Başa dön tuşu