BÜYÜKŞEHİR

Adana’da asfalt seferberliği tam gaz

BULVARLAR OTOYOL STANDARDINDA 
Trafik yükünü sırtlayan projeleri peş peşe hayata geçiren, altgeçit, köprü ve yeni bulvarlarla hemşehrilerine rahat nefes aldıran Başkan Hüseyin Sözlü’nün talimatları doğrultusunda planlama yapan Adana Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı, yaylalardan sahillere uzanan ulaşım ağında asfaltlama çalışmalarında molasız çalıştı. Kentin dört bir yanındaki yolları otoyol standartlarına kavuşturmak amacıyla özveriyle görev yapan Büyükşehir ekipleri, 2017 yılının ilk 9 ayında 46 ana cadde ve bulvarı sıcak karışım bitümlü asfaltla kapladı. 59 kilometre uzunluğunda ana arterlerde asfaltla kaplanan alan miktarı 262 bin 965 metrekareye erişti. 

 

KÖY VE YAYLALARA 340 KİLOMETRE YOL 
Köylerin ve yayla yollarının yapımını daha hızlı ve ekonomik şekilde gerçekleştirmek için makine parkına dev mobil kırıcı ve elek sistemini dahil eden Adana Büyükşehir Belediyesi, yine 9 aylık dönemde 340 kilometre köy yolunda satih kaplama gerçekleştirdi. Büyükşehir ekipleri, Seyhan, Yüreğir, Çukurova, Ceyhan, Sarıçam, Tufanbeyli, Karataş, Karaisalı, İmamoğlu, Yumurtalık, Kozan, Pozantı, Aladağ, Feke ve Saimbeyli’deki 77 köyün 572 bin metrekareye erişen yollarında ulaşımı iyileştirdi. Hem kent merkezinde, hem de kırsaldaki yol yapımında hız kesmeyen Büyükşehir Belediyesi, 82 yerleşimde de büyük onarım yaptı. Uzunlğu 51 kilometre güzergahta büyük onarım yapan Büyükşehir ekipleri, 197 bin metrekare alanı 31 bin 184 ton asfaltla kapladı.  

 

ŞİMDİ DE HALK KOMPLEKSİ VE HASTANELER BÖLGESİ YENİLENDİ
Fen İşleri Daire Başkanlığı, son olarak Vedat Dalokay Hal Kompleksi’nde 27 bin metrekarelik asfalt çalışması gerçekleştirdi. Tarım ürünlerinin pazara sunulduğu dev tesiste, bin 500 metre uzunluğu bulan yollar, 3 bin 888  ton sıcak karışım bitümlü asfaltla kaplandı. Hastaneler bölgesine ulaşım sağlayan Hacı Ömer Sabancı Bulvarı’nda ise ilk etapta frezeli iş makinesiyle eski asfaltı kazıyan Büyükşehir ekipleri, 17 bin metrekarelik alana 5 bin ton asfalt serdi.

Başa dön tuşu