SİYASET

Adana’daki spor tesisleri yetersiz

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, bugün Türkiye genelinde 57 farklı branşta toplam 3 milyon 841 bin 600 lisanslı sporcu olduğunu, bunun da ülke nüfusunun yüzde 4.81’lik bir bölümünü oluşturduğuna dikkat çekti. Artan sporcu sayısına karşın, hem ülke genelinde, hem de Adana’daki tesislerin yetersiz kaldığını kaydeden Tümer, bu durumun aşılması için amatörlere hizmet edecek ‘cep salon’ önerisini gündeme taşıdı.

 

3.8 MİLYON LİSANSLI SPORCU VAR

Adana Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Ahmet Bozan ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelen Zülfikar İnönü Tümer, sorun ve sıkıntıları dinledi. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hazırlanan 2016 yılı verilerine dikkat çeken Tümer, Türkiye’de 57 branşta bir milyon 250 bin 685’i kadın olmak üzere toplam 3 milyon 841 bin 600 lisanslı sporcu olduğu bilgisini verdi.

 

AMATÖRLER İÇİN ‘CEP SALON’ ÖNERİSİ

Ahmet Bozan ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Muharrem Gülergin Stadı, İsmet İnönü Endüstri Meslek Lisesi futbol sahası ve Emekspor Tesisleri’ni gezen, çalışmalar ve sorunlarla ilgili bilgi alan, Adana’da da tahmini sporcu sayısının 300 bini aştığını kaydeden Tümer, amatör spor branşlarında yaşanan tesis sorununa dikkat çekti. Bugün kent genelindeki spor tesislerinin yetersiz olduğunu kaydeden Tümer, “Mevcut salon ve futbol sahaları ne yazık ki amatörlerin ihtiyacını karşılamıyor. Tesisler, kompleks olarak yapılmalı. Saha, salon ve tribünler aynı yerde olmalı. Özellikle amatörlere yönelik olarak ‘cep salonlar’ inşa edilmeli” ifadesini kullandı.

 

15 SAHANIN SADECE 2’Sİ IŞIKLANDIRMALI

Geçen yıl gece maçı oynanan Muharrem Gülergin Stadı’ndaki ışıklandırmaların yetersiz kalması nedeniyle artık gece maçları oynanamadığını, ışıklandırmanın yapılması gerektiğini kaydeden Tümer, İsmet İnönü Endüstri Meslek Lisesi içindeki sahanın da yeniden yapılandırılarak, hem amatör spor kulüplerine, hem de bölge halkına hizmet verebileceğini belirtti. Bugün Adana genelinde 15 futbol sahası bulunduğuna işaret eden Tümer, sadece Kaynak Kardeşler ve Ceyhan Stadı’nda gece maçı oynanabildiğini anlattı.

 

CEP SALONLAR’ HALKI BÜTÜNLEŞTİRİR

Seyhan nehrinin Yüreğir ilçesi bölümündeki eski fidanlık alanın oluşturulacak tesis için ideal bir yer olduğunu ve yetkililerin bu alanı amatörlere kazandırması gerektiğini belirten Tümer, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Cep salonların hayata geçirilmesiyle birlikte Adana’daki tesis sıkıntısı önemli ölçüde giderilebilir. Bu salonlar, mahallelerdeki çok önemli bir spor açığını kapatacağı gibi insanların birbirleriyle kaynaşmasına da fırsat sunar. Aynı zamanda farklı branşlarda yeni sporcular yetişir.”

 

DUYGULU ANLAR
Tümer’in Yapı Meslek Lisesi olarak hafızalarda yer edinen şimdiki adıyla İsmet İnönü Endüstri Meslek Lisesi ziyaretinde duygulu anlar da yaşandı. 1970’li yıllarda okulun öğrencisi olan Kaptan İbrahim Tüten 1975 yılında Türkiye'ye kazandırdıkları liseler arası dünya kupasını okul panosunda görünce heyecanını saklamadı. Tüten, kupayı bu kez Zülfikar İnönü Tümer, Ahmet Bozan, okul idarecileri ve şimdiki öğrencilerle tam 43 yıl sonra bir kez daha havaya kaldırmanın gururunu yaşadı. CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, daha sonra ASKİ Atatürk Spor Salonu’nu ziyaret edip sporculara başarılar diledikten sonra salonla ilgili yetkililerden bilgi aldı. 

Başa dön tuşu