SİYASET

Adana’dan Kılıçdaroğlu’na tam destek

30 Aralık 2017 tarihinde gerçekleştirilen kongrenin ardından mazbatasını alıp görevine başlayan CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, yaklaşan büyük kurultay öncesinde ilk olarak ilçe başkanlarıyla, ardından kurultay delegeleriyle bir araya geldi.

 

Kurultay sürecinin ele alındığı toplantılarda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun liderliğinde 2015 yılında gerçekleştirilen 7 Haziran ve 1 Kasım genel seçimlerinde hazırlanan seçim bildirgelerinin Türkiye tarihine damga vurduğu  kaydedildi. Her iki bildirgenin de ülke ve toplum çıkarları gözetilerek hazırlandığı, tüm vaatlerin kaynakları belirlenerek kamuoyuna açıklandığı dile getirilirken, asgari ücretin artırılması, taşerona kadro verilmesi, gübrede KDV’nin sıfırlanması gibi toplumu yakından ilgilendiren uygulamaların yaşama geçirilmesinde CHP’nin hazırladığı bildirgelerin en önemli etken olduğu belirtildi.

 

Parlamenter demokrasiden tek adamlığa geçişi öngören anayasa değişikliği referandumunda da hayır bileşenlerinin CHP’nin birleştirici, bütünleştirici gücü etrafında birleştiğini ifade edilirken,  şaibeli ve gayri meşru sonucuna rağmen toplumsal muhalefetin ortak payda altında toplanmasının ülkenin geleceği açısından önemli ve değerli olduğu görüşü dile getirildi.

 

Genel Başkan Kemal KıIıçdaroğlu’nun dünyaya örnek olan 435 kilometrelik adalet yürüyüşünün ise tüm bu süreci taçlandıran, siyasal iktidarı ise paniğe sevk edecek düzeyde toplumsal muhalefeti birleştiren ve iktidarın uyguladığı her türlü baskıya karşı topluma umut aşılayan bir eylem olduğu vurgulandı.

 

Toplantılarda Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun bu süreçleri başarıyla yönettiği kaydedilirken, 2019’da yapılacak yerel ve genel seçimler ile Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP’nin Kılıçdaroğlu’nun önderliğine ihtiyacı olduğu belirtildi.

 

İl yönetim kurulu da aynı görüşler etrafında birleşirken İl Başkanı Ayhan Barut, Adana örgütlerinin Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na tam destek kararı aldıklarını söyledi.

 

Büyük Kurultay’ın CHP’ye yakışan bir demokrasi şöleni halinde geçeceğine inandıklarını ifade eden Barut, “Genel Başkanımız Kemal KIlıçdaroğlu ile birlikte 2019’da önce yerelde sonra da genelde CHP’nin iktidarını tüm parti örgütlerimizle, milletvekillerimizle, belediye başkanlarımızla, meclis üyelerimizle, demokrasiye inanan, Cumhuriyetten yana, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı, yurtsever partililerimiz ve yurttaşlarımızla birlikte kuracağımıza inancımız tamdır” diye konuştu. 

Başa dön tuşu