GENEL

Adana ESOB’dan üyelerine sağlık hizmeti

Adana ESOB, üyelerine yönelik sağladığı avantajlara bir yenisini daha ekledi. Adana ESOB ile Dünyagöz Adana Hastanesi arasında yapılacak işbirliği uyarınca hazırlanan sağlık protokolü, Adana ESOB ve Minibüsçüler Odası Başkanı Nihat Sözütek ve Dünyagöz Adana Hastanesi İş Geliştirme Uzmanı Metehan Yardımcı tarafından imzalandı. Her iki kurum asarındaki protokol uyarınca Adana ESOB'a kayıtlı tüm esnaf ve sanatkarlarla, birinci derece yakınları Dünyagöz Adana Hastanesi'nin sunduğu muayene, tetkik ve ameliyat gibi sağlık hizmetlerinden ayrıcalıklı olarak faydalanabilecek.

Adana ESOB Başkanı Nihat Sözütek konuyla ilgili yaptığı açıklamada, imzalanan protokolün her iki kuruma ve Birliğe kayıtlı esnaf ve sanatkarlara hayırlı olmasını temenni etti.

Küçük esnaf ve sanatkarın ekonominin can damarı ve lokomotifi olduğunun altını çizen Başkan Sözütek, "Birlik yönetimi olarak bugünü kadar yürüttüğümüz bütün çalışmalarda üyelerimizin menfaatlerini ön planda tuttuk ve tutmaya da devam ediyoruz. Bu anlamda esnaf ve sanatkarlarımıza yönelik hükümetimizin yeni teşvikleri devreye koyması, Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifleri, kamu bankaları, özel bankalar, KOSGEB  ve Kredi Garanti Fonu (KGF) aracılığı ile düşük faizli uzun vadeli kredi imkanları tanınması, Vergi, SGK ve BAĞ-KUR primi ödemelerinde kolaylık sağlanması, esnafımızın kamuya olan borçlarının faizsiz 24 ay taksitlendirilerek ödeme rahatlığı getirilmesi, esnafımızın BAĞ-KUR prim gün sayısının SGK'lılarda olduğu gibi düşürülmesi, perakende yasasının esnaf ve sanatkarlarımızın ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde günümüz şartlarına göre düzenlenmesi, AVM’ler ve her mahallenin her sokağında mantar gibi türeyen zincir marketlerin açılma kriterleri, çalışma saatleri ve esaslarının yeniden belirlenmesi, esnafımızın rekabet gücünü zayıflatan kayıt dışı ile etkin mücadele edilmesi konusunda en üst düzeyde görüşmeler yaparak taleplerimizi ilettik ve iletiyoruz. Bir yandan üyelerimizin sorunlarının çözümü için çalışırken diğer yandan da sağlık, eğitim gibi alanlarda sunulan hizmetlerde, Birliğimize kayıtlı esnaf ve sanatkarlarımızla, birinci dereceden aile bireylerine ayrıcalık sağlamak için ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği içerisinde gerekli çalışmaları yürütüyoruz " dedi.

Birlik yönetimi olarak tek gayelerinin sosyal ve ekonomik olarak üyelerinin yaşam şartlarını iyileştirecek projeleri hayata geçirmek olduğunu dile getiren Başkan Sözütek, bu ve benzeri proje çalışmalarının artarak devam edeceğini de sözlerine ekledi.

Başa dön tuşu