BÜYÜKŞEHİR

Adana, kurtuluşun ilhamıdır

Adana'nın Atatürk'e bağımsızlık mücadelesinde kurtuluş ilhamı veren şehir olduğunu vurgulayan Başkan Hüseyin Sözlü, "Çukurova'nın bereketli topraklarını eserlerimizle kıymetlendirmeyi, hem kentimize, hem de bizlere bu coğrafyayı vatan kılan ecdadımıza karşı bir sorumluluk olarak görüyoruz" dedi.
 

 

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, 5 Ocak Adana'nın kurtuluşunun 96'ncı yıl dönümünü ayrı bir heyecan ve gururla kutlayacaklarını vurguladı. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün bağımsızlık mücadelesinden yaklaşık sekiz ay önce Adana'da bulunduğunu ve Adana eşrafıyla memleketin geleceğine dair istişare ettiğini hatırlatarak Adana'nın Atatürk'e kurtuluş ilhamı veren şehir olduğunu dile getirdi.
 

 

"AYNI RUHLA CUMHURİYET'TEN, DEMOKRASİDEN, BAĞIMSIZLIKTAN YANA"
Adanalıların bağımsızlık mücadelesi ruhunu hala diri tuttuğunu aktaran Başkan Hüseyin Sözlü, "Adana nasıl ki Kurtuluş Savaşı'nda Atatürk'ün yanında yer alıp, bağımsızlıktan yana tavır ortaya koyarak, bunu tüm dünyaya duyurduysa bugün de ülkemizin bekası, milletimizin geleceği söz konusu olduğunda hemşerilerimiz aynı ruhla dimdik bağımsızlıktan, demokrasiden, cumhuriyetten yana tavır koymaya hazırdır. Bunun örneğini 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından sokaklara çıkan Adanalı hemşerilerim en güzel şekilde göstermiş ve onların demokratik tercihleri ile göreve getirdikleri Büyükşehir Belediye Başkanları da Türkiye'de sokağa çıkan ilk belediye başkanı olmuştur" diye konuştu.

 

 

"KURTULUŞUN 96'NCI YILDÖNÜMÜ DAHA ÖZEL OLACAK"
Büyükşehir Belediye Başkanı olarak kentin gelecek yüz yılını inşa ettiğini, gelecek seçimlerin kaygısı ile değil kent insanının refahı için çalışmalarına aralıksız devam ettiğini ifade eden Başkan Hüseyin Sözlü, 5 Ocak Adana'nın kurtuluşunun 96'ncı yılının MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin teşrifleriyle gerçekleştirilecek olan Adana Büyükşehir Belediyesi'nin 1071 Toplu Açılış ve Temel Atma Töreni ile kendileri için daha anlamlı ve özel olacağını belirtti. Başkan Sözlü ”Bu duygu ve düşüncelerle, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle, minnetle, hürmetle anıyor, aziz ruhları önünde saygıyla eğiliyoruz. Hemşerilerimin de 5 Ocak Kurtuluş Bayramı’nı kutluyor, nice kurtuluş bayramlarında birlikte olmayı canı gönülden diliyorum" dedi.

Başa dön tuşu