SİYASET

Adana’nın önünü hep birlikte açacağız

Adana Milletvekilleri Ayhan Barut, Orhan Sümer, Müzeyyen Şevkin, Burhanettin Bulut, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, 26.Dönem Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer’in de katıldığı danışma kurulu saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başladı.

 

“İSTEDİĞİMİZ SONUÇLARI ALAMADIK”

Açış konuşmasını yapan Kozan İlçe Başkanı Erkan Karaoğlu,  24 Haziran seçimlerinde istedikleri sonuçları elde edemediklerini belirterek, seçim sürecinde yaşanan sorunları aktardı.

 

“SEÇMEN TERCİHİ KAHVEHANE, SEMT PAZARI, ESNAF ZİYARETLERİYLE DEĞİŞMİYOR”

24 Haziran’da Adana’da da ülke genelinde de beklenen sonucun alınamadığının altını çizen İl Başkanı Av. Emrah Kozay, seçmen tercihlerinin kahvehane, semt pazarı, esnaf ziyaretleriyle ve tokalaşmakla değiştirmenin pek de olanaklı olmadığı saptamasında bulundu.

 

“ORTADA SEÇİM YOKKEN SEÇİM VARMIŞ GİBİ ÇALIŞMAK GEREKİYOR”

Ortada henüz seçim yokken tüm parti örgütlerinin seçim varmış gibi alanda çalışmasıyla seçimlerden istenen sonuçların alınabileceğine işaret eden Av. Kozay, “Parti örgütlerimiz ortada seçim yokken seçim çalışması yapmalıdır. Yaşamın her alanında ve anında Cumhuriyet Halk Partisi’nin halkçı politikaları halka anlatılmalı, sürekli halkın içinde olmalıyız. Halk samimiyetimizi hmeli, onlara partimizin ürettiği politikaların kendileri için ne kadar önemli olduğunu anlatabilmeliyiz. Aksi halde seçim süreci içerisinde gidip oy istemekle oy alınamayacağı ortada” dedi.

 

“TÜM PARTİLİLER SEÇİM ÇALIŞMALARINDA AKTİF ROL ALMALI”

Sadece parti örgütlerinde yönetim kademelerinde bulunanların değil, Cumhuriyet Halk Partisi’ne gönül veren ve parti üyesi olan herkesin bu çalışmaların içinde aktif olarak yer alması gerektiğinin altını çizen Av.Kozay, “İlçe örgütlerimizle birlikte bu gerçeklik doğrultusunda bir planlamaya ve etkin alan çalışmasına ihtiyacımız var. Danışma kurulu toplantılarımızın hemen ardından hemen alan çalışmalarını yeniden başlatacağız. Adana’nın her yerinde Seyhan, Çukurova, Karataş belediyelerimizin hizmetleri ile diğer ilçelerimizde ve büyükşehir genelinde neler yapabileceğimizi doğru bir şekilde anlatacağız” diye konuştu.

 

“ADANA’NIN ACİLEN SOSYAL DEMOKRAT YÖNETİME İHTİYACI VAR”

Yerel seçimlerde başarıya ulaşmak için tüm koşulların çok uygun olduğunu dile getiren Av.Kozay, “Adana Büyükşehir Belediyesi’ni CHP’li yapmak zorundayız. Adana’nın acilen CHP’nin sosyal demokrat belediyecilik anlayışına ihtiyacı var. Üç  olan ilçe belediyesi sayımızı da artıracağımızdan hiç şüphemiz yok.  İhtiyacımız olan tek şey, kişisel kaygılardan arınıp, birlik-beraberlik içerisinde çok çalışmak. Başarabileceğimize olan inancımız tam. Hep birlikte el ele, omuz omuza mücadele edip kazanacağız ve Adana’nın önünü yine hep birlikte açacağız” ifadelerini kullandı.

İl Başkanı Av. Kozay’ın konuşmasının ardından danışma kurulu üyeleri yaptıkları konuşmalarda 24 Haziran seçim sürecini değerlendirip, yerel seçim sürecinde yapılması gerekenlerle ilgili görüşlerini paylaştılar.

Başa dön tuşu