SANAT

Adana türküleri nostalji yaşattı

Türk halk müziğine eşsiz eserler kazandıran Adanalı bestekar Abdurrahman Yağdıran 60’ıncı sanat yılını Adana Büyükşehir Belediyesi’nin organize ettiği konserde kutladı. Başkan Hüseyin Sözlü, ‘Adana Yollarında Pamuklar Dallarında’ türküsüyle hafızalarda iz bırakan ve Adana Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı’nda uzun yıllar eğitmenlik yapan 84 yaşındaki Abdurrahman Yağdıran’a ‘60. Sanat Yılı’ ödülünü verdi.
SANATÇI KENDİ ESERLERİNİ SESLENDİRDİ
75. Yıl Sanat Galerisi’nde düzenlenen Abdurrahman Yağdıran 60. Sanat Yılı Konseri’ne çok sayıda sanatsever katıldı. Adana Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı Türk Halk Müziği Korosu, güfte ve bestesi Abdurrahman Yağdıran’a ait eserleri seslendirdi. Konserin son bölümünde sahneye çıkan Abdurrahman Yağdıran ‘Adana Yollarında Pamuklar Dallarında’, ‘Postacı’ ve ‘Eşi Olmayan Ağlar’ eserlerini seslendirdi.
Konseri davetlilerle birlikte dinleyen Başkan Sözlü, Türk müziğine büyük emekler veren, Adana Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı’nda uzun yıllar hizmetleri bulunan ve yüzlerce öğrenci yetiştiren Abdurrahman Yağdıran’a ’60. Sanat Yılı’ ödülünü takdim etti.
“ADANA’YI ADANA YAPAN DEĞERLERE SAYGIMIZI GÖSTERİYORUZ”
Başkan Sözlü, bereketli topraklara sahip Çukurova’da üreten insanların kültüre ve sanata da çok değerli eserler armağan ettiğini belirtti. Her şarkının veya türkünün bir hikayesi olduğunu, o yörenin insanlarının sevinçlerini, mutluluklarını, acılarını, hasretlerini, anlattığını kaydeden Başkan Sözlü, “Değerli büyüğümüz Abdurrahman Yağdıran, Adana’yı Adana yapan değerlerimizdendir. Kendisine hayırlı, uzun ömüzler diliyorum. Biz de Adanalı hemşehrilerimiz adına Adana’nın değerlerine saygımızı, hürmetimizi gösteriyoruz” dedi.
Sanat yaşamında 60 yılı geride bırakan Abdurrahman Yağdıran ise kendisini onurlandıran Başkan Hüseyin Sözlü ile Adana Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı yöneticilerine şükranlarını sundu.

Başa dön tuşu