YAŞAM

Adanalı lezzet sihirbazları şova hazırlanıyor

Adanalı aşçılar, gastronomi turizminde Çukurova'nın başkentini öne çıkarmayı hedefleyen Adana Lezzet Festivali’ne damga vurmak için kolları sıvadı. Adana'nın eşsiz lezzetlerini Anadolu’nun dört bir yanında başarıyla tanıtan Adana Aşçılar ve Pastacılar Derneği (ADAPADER),  6-7-8 Ekim 2017 tarihlerinde düzenlenecek Adana Lezzet Festivali’nde yöreye özgü yemekleri ve tatlıları ziyaretçilere ikram etmek üzere şimdiden hazırlıklara başladı.  
 

 

DEV ETKİNLİĞE TAM DESTEK
Gastronomi ve mutfak sanatlarında Adana’nın başarı çıtasını yükseltme çabası gösteren ADAPADER Başkanı Münir Tanak ve Başkan Yardımcısı Derviş Göçmen, Adana Lezzet Festivali hazırlıkları kapsamında İl Kültür ve Turizm Müdürü Sabri Tari’yi ziyaret edip, Adanalı aşçılar olarak dev etkinliğe tam destek verdiklerini bildirdi. Geçen yıl Uluslararası Mengen Aşçılar ve Turizm Festivali’nde 56 il arasında yapılan yarışmada içli köfte ve domates tatlısı ile çifte birincilik kazandıklarını anımsatan ADAPADER Başkanı Münir Tanak, bu yılki etkinlikte ise bin kişilik sarımsaklı köfte ikram ederek, Bolu’da damak çatlattıklarını dile getirdi. 

 

 

ADANA’NIN EFSANE LEZZETLERİ ÖNE ÇIKACAK 
8 bin yıllık geçmişiyle medeniyetlere beşiklik eden Adana’nın dünyanın gurme şehri olduğunu Lezzet Festivali ile bir kez daha kanıtlayacağını vurgulayan Başkan Münir Tanak, “Adanalı aşçılar olarak, Lezzet Festivali’nde efsane lezzetlerimizi öne çıkacağız. En lezzetli yemeklerimizi ve tatlılarımızı tanıtacağız. ADAPADER olarak, üstlendiğimiz Adana mutfak sanatlarını tanıtma misyonunu en güzel şekilde sürdürmek istiyoruz” dedi. İl Kültür ve Turizm Müdürü Sabri Tari de ADAPADER’in kentin tanıtımına verdiği büyük desteğe teşekkür edip, kutladı. 

Başa dön tuşu