SİYASET

Adanalı olmanın gururunu yaşayacağız

“YEREL SEÇİMLER ADANA’NIN GELECEĞİNİ BELİRLEYECEK”

Seçim temposunu her geçen gün arttıran CHP’li Akay, İYİ Parti Seyhan İlçe Başkanı Rıfat Karabucak ile Millet İttifakı’nın belediye meclis üyesi adaylarıyla birlikte art arda ziyaretler ve mahalle toplantıları gerçekleştirdi.

Akay, Mithatpaşa Mahallesi’ndeki kahvehane toplantısında; ortaya koyacakları sosyal belediyecilik anlayışıyla her kesimin derdine derman olacaklarını vurguladı. Yerel seçimlerin Adana’nın da kaderini, geleceğini belirleyeceğini dile getiren CHP’li Akay, “Karşımızdaki tablo, şimdiden seçimin sonucunu ilan ediyor” dedi.

“BU TOPRAKLAR HERKESE KUCAK AÇTI”

Türkiye’nin 31 Mart’ta önemli bir seçim daha yaşayacağını kaydeden CHP Seyhan Belediye Başkan adayı Akif Kemal Akay, “Bu seçim, Adana’nın da geriye gidişinin önüne geçecek bir seçimdir. Bugün Adana ekonomide, tarımda, sanayide, eğitimde, yaşanabilir şehirler sıralamasında en geride bulunuyor. Oysa şöyle başımızı geriye çevirsek, çok değil kısa bir süre öncesine kadar Adana her alanda en ön sıralarda idi. Bu topraklar, herkese kucak açmıştır. Karşımızda bugün duran tablo devletin Adana’ya hoyrat bakışının bir sonucudur” şeklinde konuştu.

“GERİYE GİDİŞE DUR DEMENİN ZAMANI GELDİ”

Adana’da onbinlerce insanın çalıştığı fabrikaların bir bir kapandığını anlatan CHP Seyhan Belediye Başkan adayı Akif Kemal Akay, çevre illere teşvikler verilirken, Adana’nın bu kapsamın dışında tutulduğunu, kentin yok sayıldığının altını çizdi. Akay, şöyle devam etti:

“Artık geriye gidişe dur demenin zamanı geldi. Bunun bir ayağını da yerel seçimler oluşturuyor. Bizler uygulayacağımız sosyal belediyecilik ile kentimizde üretimden istihdama, eğitime kadar Adanamızın kötü gidişatının önüne geçeceğiz. Çünkü sosyal belediyecilik üreten belediyeciliktir, sosyal belediyecilik tüketimi düzenleyen belediyeciliktir, sosyal belediyecilik bir belediye başkanın iki dudağı arasında olmayan belediyeciliktir. Sosyal belediyecilik insanların onurluca yaşayabilmesi için çaba sarfeden belediyeciliktir”

 

“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN DESTEĞİ YANIMIZDA OLACAK”

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilmesiyle birlikte, bugüne kadar verilen hizmetlerin kesintisiz olarak 31 Mart’tan sonra da devam edeceğini vurgulayan Akay, ayrıca oluşturulacak mahalle temsilcilikleri ve meclisleriyle sorunların acilen çözüme kavuşturulacağını, kime sosyal yardım yapılıp yapılmayacağına mahallelinin karar vereceğine işaret etti.

 

“ADANALI OLMANIN GURURUNU YAŞAYACAĞIZ”

Akay, “Adana’yı eski parlak günlerine bizler kavuşturacağız. Tüm bunları yapabilmenin ilk koşulu da ‘ben’ değil, ‘biz’ olmaktan geçiyor. Adanalı olmanın gururunu yaşayacağız. Çünkü Adana’nın genlerinde bu var. Yılmaz Güneyler, Yaşar Kemaller, Fatih Terimler hep dışarıdan geldiler Adanalı oldular, dışarıya giderken de hep ‘Adanalıyız’ dediler.

 

ÖZEL ÇOCUKLAR VE AİLELERİNDEN SEVGİ SELİ

CHP Seyhan Belediye Başkan adayı Akif Kemal Akay, seçim çalışmaları kapsamında kapalı yüzme havuzunda yüzme öğrenen özel çocukları da ihmal etmedi. Burada özel çocuklar ve aileleriyle tek tek ilgilenen Akay’a çocuklar ve aileleri adeta fotoğraf çektirme yarışına girdiler. Aileler, Akay’a seçimlerde başarılar dileğinde de bulundular.

Başa dön tuşu