GENEL

ADEO, 6460 Kg Tarihi Geçmiş İlaç Topladı

ÇEVRE VE İNSAN SAĞLIĞINA ZARAR VERMEDEN TOPLADIK

Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan ADEO Genel Sekreteri Ecz. Oğuzhan Sürme, 2015 yılından beri düzenli olarak tarihi geçmiş ilaçları eczanelerden toplayıp, imha tesisine gönderdiklerini belirtti.

"Adana Eczacı Odası olarak 2015 yılından bugüne başlattıkları bu anlamlı çalışmayı her yıl düzenli olarak yaptıklarını söyleyen Genel Sekreter Ecz. Sürme, “Amacımız; çevrenin korunması, halk sağlığının korunması ve ilaç atıklarının toprağa karışmaması adına Tehlikeli Atık Statüsünde olan miadı dolmuş ilaçları Çevre Mevzuatına uygun olarak Özel Atık İmha Tesislerinde imha ettiriyoruz. Adana'da eczaneler, hastane ve İl Sağlık Müdürlüğü’nde bulunan 6460 kg kullanım tarihi geçmiş ilacı, çevre ve insan sağlığına zarar vermeden topladık. Yönetim Kurulundan görevli meslektaşımız Uzm. Ecz. F. Tuğçe Dalkır ve yöneticilerimiz Ecz. Tansu Erkişi ve Ecz. Sedat Unul’un gözetiminde imhası için Atık Bertaraf Tesisine gönderdik.”

 

TAMAMI KULLANILMAMIŞ İLAÇLAR ÇÖPE ATILMAMALI

Evlerde bir kısmı kullanılmamış ama miyadı dolmuş ilaçların çöp kutularına bırakılmaması uyarısında da bulunan Ecz. Sürme, “Evlerimizde tamamını kullanmadığımız ilaçlar çöpe atılmamalı, tamamı tüketilmemiş şuruplar lavabolara dökülmemelidir.” dedi.

 

Başa dön tuşu