GENEL

ADEO, İş Garantili İstihdam Eğitimi Verdi

NİTELİKLİ PERSONEL SAYISININ ARTTIRILMASI HEDEFLENDİ

Mülakat sonucu 15 kursiyerin katıldığı “Eczane İşçisi” konusunda istihdam garantili işgücü yetiştirme kursunun teorik ve uygulamalı olarak verildiğini belirten Adana Eczacı Odası Genel Sekreteri Ecz. Ö. Mürsel Yalbuzdağ, yaptığı açıklamada şunları söyledi;

 

“Eczanelerimizde iş yükü artmakta olup, eğitim almış nitelikli eczane personeli bulmakta zorluk çekilmektedir. Hem istihdam sağlanması hem de eczanelerimizdeki eğitim almış, nitelikli personel sayısının arttırılması için İŞKUR desteği ile ‘Nitelikli Eczane Çalışanı Eğitim Programı’ adı altında mesleki eğitim kursu düzenledik.”

 

DENEYİMLİ ECZACILAR EĞİTİM VERECEK

Eğitimin 50 gün, 300 saat süreceğini ifade eden ADEO Genel Sekreteri Ecz. Ö. Mürsel Yalbuzdağ, “Eğitim süresince dersler mesleklerinde deneyimli eczacı meslektaşlarımız tarafından verilecek olup, ‘Sağlıkta Temel Kavramlar, Pratik İlaç Bilgisi, Halk Sağlığına Yönelik Temel Eczacılık Bilgileri, İlaç Dışı Ürünler, Mesleki Bilgisayar, Yasa-Yönetmelik ve Etik, İş Arama Becerileri ve Ön Muhasebeye Giriş’ konularını içermektedir. Teorik eğitim sonrasında 160 saatlik Mesleki Eğitim şeklinde uygulamalı eğitim eczanelerde verilecektir. Adana Eczacı Odası olarak hem eczanelerimizin eğitimli personel ihtiyacının karşılanması hem de iş bulamayan gençlerimizin istihdam edilmesi anlamında başlattığımız bu eğitim programının başarı sağlayacağını ümit ediyoruz. Başarı sağlandığı takdirde eğitim programımız devam edecektir.” diye konuştu.

Başa dön tuşu