GENEL

Afrin’e 114 adet küçükbaş canlı hayvan

Saimbeyli Kaymakamı Hakan Keskin, Saimbeyli Belediye Başkanı Mustafa Şahin Gökçe, Adana Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Murat Şen, Saimbeylili hayırseverler ve ilçe halkının katıldığı törende İlçe Müftülüğü personelince Kur’an-ı Kerim okundu, dualar edildi.

 

BİZİ ASLA YENEMEZLER

Tören alanına asılan ve Adana Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği imzasını taşıyan, “Torosların Yiğidi Çoban Mahmet’ten, Cihan’ın Yiğidi Asker Mehmet’e…” yazılı parkart, etkinliği en güzel şekilde tanımlarken, yine Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Gidip Toros Dağlarına bakınız. Orada tek Yörük çadırı görürseniz ve o çadırda duman tütüyorsa, şunu çok iyi biliniz ki; bu dünyada hiç bir güç ve kuvvet asla bizi yenemez” düşüncelerinin yazıldığı pankart, katılımcıların göğsünü kabarttı, Mehmetçik’le dayanışma duygularını en üst seviyeye çıkardı. Söz konusu anlamlı pankartların, küçükbaş hayvanların yüklendiği kamyonun kasasına asılması da, Mehmetçik’e ulaşacak anlamlı bir mesaj olarak göze çarptı.

 

TÜRK MİLLETİ VEFALI VE VATAN SEVGİSİYLE DOLU

Saimbeyli Kaymakamı Hakan Keskin, Türk Milleti’nin, kendisi için canını seve seve feda eden Mehmetçik’e karşı tarihin her döneminde vefa gösterdiğini, vatan sevgisinin Türk Milleti’nin en önemli özelliklerinden biri olduğunu söyledi. Mehmetçik’e yapılan desteğin maddi öneminden çok manevi önemine vurgu yapan Hakan Keskin, küçükbaş hayvan kampanyasına destek verenlere de teşekkür etti.

 

MEHMETÇİK İÇİN NE YAPILSA AZ

Vatan için savaşan, şehit olan, gazi olan ve kahramanca çarpışan Mehmetçik için ne yapılsa az olacağını söyleyen Saimbeyli Belediye Başkanı Mustafa Şahin Gökçe, 114 küçükbaş hayvan için destekte bulunan kurum, kuruluş ve hayırsever Saimbeylililere teşekkür etti, Mehmetçik adına minnettarlıklarını iletti. Saimbeyli Belediyesi olarak küçükbaş hayvan desteğine katılmanın bahtiyarlığını yaşadıklarını belirten Başkan Gökçe, Türkiye Cumhuriyeti’nin sonsuza dek yaşaması için canını hiçe sayan şehitlere bir kez daha Allah’tan rahmet diledi ve önlerinde saygı ve minnetle eğildiğini kaydetti.

 

Törenin ardından kamyona yüklenen küçükbaş hayvanlar Afrin’e doğru yola çıkarıldı.

Başa dön tuşu