SİYASET

AK Parti’li Ünüvar: “Yeni sistemde çalışmayana iktidar yok”

Referandum çalışmaları kapsamında Çukurova ilçesinde gün boyu vatandaşlarla bir araya gelen Ünüvar, yeni sistemin, herkesin kendi işini daha iyi yapabileceği bir yönetim sistemi olduğunu ifade etti. Bakanlar Meclis dışından olacağı için milletvekillerinin sadece yasama faaliyetlerine odaklanacağını kaydeden Ünüvar, “Herkesin kendi işini daha iyi yaptığı bir sistem geliyor. Bakanlar dışarıdan olacak ya da milletvekili seçildi, cumhurbaşkanı ‘bu milletvekilini keşke bakan yapsaydık’ dedi. O zaman o milletvekili görevinden istifa edecek, bakan olacak. Böylelikle hem Meclis’in içerisinde daha etkili bir çalışma olacak hem de milletvekillerinin halkla irtibatı daha çok sağlanacak” dedi.

 

Anayasa değişikliğinin ülkenin daha iyi yönetilmesi adına yapıldığını dile getiren Ünüvar, “Şu anda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın böyle bir değişikliğe ihtiyacı yok. ‘Cumhurbaşkanlığı sistemi gelsin de ben şunu olayım, bunu olayım’ gibi bir derdi de yok. Ancak bizim şöyle bir kaygımız var; biz, bizden sonraki dönemde de halkın çoğunluğunun desteğini almış bir kişi iktidara gelsin istiyoruz” diye konuştu.

 

“HALKIN YÜREĞİNE HİTAP EDEN KAZANACAK”

“Artık çalışmayana iktidar yok” diyen AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar, şöyle devam etti:

 

“’Daha az çalışıp, kolayca iktidara geleyim’. Böyle bir şey yok. Artık çalışmayanın iktidar olacağı bir sistem yok. Kim çalışıyorsa, kim insanların yüreğine daha fazla hitap ediyorsa, insanların kesesine, kafasına, ruhuna kim daha çok hitap ediyorsa o kazansın istiyoruz. Yani çalışan kazansın, centilmence bir yarış olsun ve hak edenin kazandığı bir yarış olsun.”

 

Referandumda “evet” demenin, en az yüzde 50’den bir fazla oy alan kişinin cumhurbaşkanı olması anlamına geldiğinin altını çizen Ünüvar, “16 Nisan’da ‘evet’ demek; cumhurbaşkanının 5 yılığına ülkeyi yönetmesi demek. Bakan ve milletvekillerinin kendi ilgi alanlarında yoğun bir şekilde çalışması demek. Seçilecek cumhurbaşkanının hata yaparsa, onun da denetlenmesi demek.  Devletimizin daha güçlü, milletimizin daha huzurlu ve mutlu olması demek” şeklinde konuştu.

 

“SAĞLIKTA MEMNUNİYET ÜST SEVİYEDE”

Çukurova’daki ziyaretleri sırasında Fatma Kemal Timuçin Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi çalışanlarıyla da bir araya gelen Prof. Dr. Necdet Ünüvar, halkın sağlık hizmetleriyle ilgili memnuniyetine dikkat çekti. Ünüvar, “Bugün sağlık hizmetiyle ilgili bir başarı varsa, bu başarıda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan başlayıp Başbakanımız Binali Yıldırım ve Sağlık Bakanımız Recep Akdağ ile devam ederek, en ücra köşedeki sağlık çalışanına kadar herkesin büyük emeği var” diye konuştu.

 

2003 öncesi sağlığın hep en sıkıntılı alanlar içerisinde yer aldığını, yapılan anketlerde terör ve işsizlikten sonra en fazla sıkıntı çekilen alanlar arasında üçüncü sırada sayıldığını aktaran Ünüvar, “2003’ten sonra 4, 5 ve 6’ya geriledi. 2006’dan sonra sağlık halkın en muzdarip olduğu alanların içerisinde ilk 10’da hiç yer almadı. Memnuniyet çok önemli, asıl kazanç bu” ifadelerini kullandı.

 

Siyasetin sorunları çözme sanatı olduğuna dikkat çeken AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“Ne kadar sorun çıkarsa ve onu ne kadar çözerseniz o kadar milletin gönlüne girersiniz. Ben o yüzden siyaseti kendim için bir fırsat olarak görüyorum. Maddi kazanım, şöhret kazanma fırsatı olarak değil, iyilik yapma fırsatı. Aslında attığımız her adımda fırsat var; bazen tebessüm ederek, bazen selam vererek, bazen elinden tutarak, bazen hal hatır sorarak, bazen bir noktadan başka bir noktaya getirerek bunu sağlayabilirsiniz.

 

Geçtiğimiz günlerde bir teyze gülüyor, baktım dişi yok. ‘Neden dişini yaptırmıyorsun?’ dedim, ‘param yok’ dedi. Sonra bir beyefendi daha geldi, ikisini de hastanemize yönlendirdik. İkisinin de dişleri yapıldı. Bu bizlerin para vererek yaptırdığı bir iş değil, bu devletimizin imkanları ile vatandaşın ihtiyaçlarını bütünleştirme işi.”​

Başa dön tuşu